به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، مهرداد دیوبند اظهار داشت: با آگاهی بخشی مردم سیستان و بلوچستان و برگزاری دورههای آموزشی مختلف ویژه کارکنان بهداشتی و درمانی، کارگران کشتارگاهها و قصابان، آمار ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان 10 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه آلوده، به دام منتقل میشود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان بیان داشت: ویروس این بیماری نیز از طریق تماس با خون و ترشحات دام آلوده به انسان انتقال مییابد.
دیوبند با تأکید بر تهیه گوشت قرمز از مکانهای مورد تأیید دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: گوشت دام باید بلافاصله پس از ذبح به مدت 24 ساعت در طبقه پایین یخچال نگهداری شود.
وی بیان داشت: تب ناگهانی، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت و کمر، تهوع و استفراغ و خونریزی از جمله علائم تب کریمه کنگو است.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: افراد در صورتی که پس از گزش کنه، تماس با خون و ترشحات آلوده دام یا بعد از قطعه قطعهکردن گوشت دام به چنین علائمی دچار شدند باید سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه کنند.
انتهای پیام/ی30/ض1002