اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

تئاتر کودک و نوجوان ـ 36

شاه‌محمدلو: تفکیک 2 گروه کودک و نوجوان در جشنواره تئاتر رویکردی حرفه‌ای است

خبرگزاری فارس: عضو هیئت انتخاب جشنواره تئاتر کودک و نوجوان گفت: ما استعدادهای درخشانی در زمینه تئاتر کودک و نوجوان داریم که اگر امکانات مناسب در اختیار آنان قرار گیرد، شاهد رشد و پیشرفت بسیاری در کارگروه‌های نمایشی خواهیم بود.

شاه‌محمدلو: تفکیک 2 گروه کودک و نوجوان در جشنواره تئاتر رویکردی حرفه‌ای است

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان به نقل از ستاد خبری نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، بهرام شاه‌محمدلو با اشاره به بالا بودن سطح کیفی آثار در جشنواره اظهار داشت: تعداد نمایش‌های خوب در میان آثار ارائه شده زیاد بود، ما استعدادهای درخشانی در زمینه تئاتر کودک و نوجوان داریم که اگر امکانات مناسب در اختیار آنان قرار گیرد شاهد رشد و پیشرفت بسیاری در کار این گروه‌ها خواهیم بود و دریچه‌های نوین و درخشانی در این عرصه باز خواهد شد که می‌تواند سرآغاز حرکت‌های جدی، حرفه‌ای و بین‌المللی در تئاتر کودک و نوجوان باشد.

وی با بیان اینکه تعداد متقاضیان جشنواره امسال نسبت به جشنواره‌های گذشته افزایش داشته، تأکید کرد: تعداد نمایش‌هایی که برای شرکت در جشنواره اعلام آمادگی کرده بودند بسیار زیاد بود، به طوری که هیچ سالی به اندازه امسال تا این اندازه تقاضا از سوی گروه‌های نمایشی نداشتیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: امسال به نسبت سال‌های قبل کیفیت آثار نمایشی پیشرفت کرده است که به اعتقاد من این پیشرفت آثار نتیجه جشنواره‌های یکی دو سال گذشته است.

وی ابراز داشت: با این حال در میان این تعداد از نمایش‌ها می‌توان گفت کیفیت آثار متقاضی حضور در جشنواره در نوسان بود. ما هم نمایش‌های خیلی خوب و قابل اعتنا و هم نمایش‌هایی با سطح کیفی پایین داشتیم.

شاه‌محمدلو با استقبال از برگزاری جشنواره در دو بخش تئاتر کودک و نوجوان گفت: اینکه امسال جشنواره با تفکیک دو گروه مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌شود، بسیار مثبت است و این رویکردی حرفه‌ای و جهانی است.

وی بیان داشت: در زمینه تئاتر کودک معمولاً بیشتر کار می‌شود، اما در بخش تئاتر نوجوان امسال گروه‌های مستعد و خلاق با چند نمایش قابل تأمل در جشنواره حضور داشتند که مایه امیدواری است.

شاه‌محمدلو در ادامه گفت: من پیشنهاد دادم دست‌اندرکاران در بخش تئاتر خردسال هم در جشنواره سال آینده تفکیک قائل شوند و براساس گروه‌های سنی مختلف سفارشاتی به فعالان تئاتر کودک از جمله نویسندگان و کارگردانان بدهند و با قرار دادن آن‌ها در فضاهای آموزشی شرایطی را برای کسب تجربه‌های بیشتر فراهم کنند. برگزاری کارگاه‌های آموزشی باعث می‌شود تا به تعریف مشخص از تئاتر کودک و نوجوان برسیم. با این کار در واقع قدم‌های علمی بیشتری در این حیطه برداشته می‌شود و به سمت حرفه‌ای شدن پیش خواهیم رفت.

وی تأکید کرد: در تئاتر دنیا سال‌هاست که در این زمینه کار می‌شود و هزاران گروه با تخصص‌های مختلف در گروه‌های سنی متفاوت فعالیت‌های متنوعی را انجام می‌‌دهند، گرچه کارگردانان ما در شرایط یکسانی با آنان قرار ندارند، ولی تعداد محدودی از گروه‌های ایرانی هستند که آثار آن‌ها با بعضی از نمایش‌های خارجی برابری می‌کند.

این فعال تئاتر کودک با تأکید بر اینکه باید امکانات بیشتری در اختیار گروه‌های نمایش کودک و نوجوان گذاشته شود، یادآوری کرد: طبیعی است که هر چقدر با سعه صدر بیشتری با گروه‌ها رفتار شود و امکانات اقتصادی و آموزشی بیشتری در اختیار آنان قرار گیرد و ارتباطات فرهنگی آنان زیادتر شود، توانمندی آن‌ها هم افزایش پیدا می‌کند.

وی گفت: در جوانان ما استعداد، تجربه و آمادگی تغییر و تحول و ارتقای کاری وجود دارد، اما در این میان عاملی که باعث حرکت رو به جلوی آنان می‌شود شرایط آموزشی است که به شدت در کار آنها تأثیرگذار است.

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان 16 تا 22 مهرماه در همدان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/صا30/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول