برزو هیبتیان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: این استان به واسطه برخورداری از امکانات و قابلیتهای بسیار از جمله دارا بودن بیش از 400 گونه گیاه دارویی و رطوبتپذیری 130 درصدی پتانسیل بالایی در تولید عسل مرغوب دارد.
وی با اشاره به کیفیت و مرغوبیت عسل تولیدی این استان، گفت: عسل تولیدی این استان در حال حاضر از کیفیت بسیار بالایی در بین سایر استانهای کشور برخوردار است، بهطوری که 30 درصد از این محصول به کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی از جمله کویت، عراق، عربستان و آلمان صادر میشود.
هیبتیان ادامه داد: تست عسل تولیدی این استان با دستگاه سنجش ساکاروز مهر تأییدی بر مرغوبیت تولیدات این استان دارد، بهطوری که با تست این محصول ساکاروز پنج درصد بدست آمده است که نشان از استاندارد بودن عسل تولیدی این استان دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به راه تشخیص عسل طبیعی، گفت: چنانچه عسل تولید شده رس داشته باشد، صد درصد طبیعی است در غیر این صورت محصول تولیدی غیر استاندارد است.
وی تعداد زنبورداران این استان را یک هزار و 231 نفر برشمرد و اضافه کرد: با آغاز آمارگیری از زنبورداران این استان که از نخستین روز مهر ماه سالجاری آغاز میشود، میتوان آمار دقیقی از تعداد زنبورداران این استان بدست آورد.
هیبتیان در ادامه همچنین با اشاره به تولیدات گوشت قرمز این استان در سالجاری، گفت: سالانه افزون بر 35 هزار تن گوشت قرمز در این استان تولید و روانه بازار مصرف میشود که این میزان 3.5 درصد مجموع تولیدات گوشت قرمز کشور است.
وی تعداد مجتمعهای دامپروری این استان را 35 مجتمع برشمرد و گفت: این استان یک استان دامپرور است که با برنامهریزی و سرمایهگذاری در این بخش میتوان فرصتهای اشتغالزایی بسیاری را برای افراد بیکار جویای کار فراهم ساخت.
معاون بهبود تولیدات دام جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به شهرهای برخوردار از مجتمع دامپروری در این استان، گفت: بلداجی، بروجن، امام قیس، سفیددشت، شهرکرد، سامان، چالشتر و بسیاری دیگر از مناطق این استان مجهز به مجتمع دامپروری است.
انتهای پیام/ی20/چ3000