فاطمه موحدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رابر اظهار داشت: از آنجا که انواع آلودگی شیر از طریق دام، محیط زیست و هر نقطه از زنجیره تولید و دوشش، جمعآوری، حمل و نقل و فرآوری تا هنگام مصرف ایجاد میشود، بنابراین کنترل هر یک از مراحل باید از نظر رعایت اصول بهداشتی تحت نظارت دامپزشکی باشد.
وی افزود: همشهریان باید توجه داشته باشند که بیماریهای مختلف ویروسی و باکتریایی مانند سل، شاربن، تب مالت و تب کیو و ... همچنین باقیماندههای آنتیبیوتیکها و سموم قارچی موجود در علوفه و خوراک دام قادرند از طریق شیر وارد بدن انسان شوند و باعث ایجاد بیماری، مسمومیت و یا اختلالات و مشکلات متعددی شود.
موحدی عنوان کرد: برای جلوگیری از انتقال بیماری تب مالت باید شیر را حداقل به مدت پنج دقیقه قبل از مصرف جوشاند.
وی تصریح کرد: رعایت بهداشت و سلامت دام و استفاده از آب مناسب بهداشتی برای شستشوی پستان گاو و جایگاه دام و شستشوی مناسب دست، ماشین و تاسیسات شیردوشی، جمعآوری و هم زدن و سرد کردن سریع شیر در مخازن استیل باید مد نظر دامداران قرار گیرد.
موحدی ابراز داشت: با توجه به جدیدالتأسیس بودن شهرستان رابر و نبود ایستگاه جمعآوری شیر در این شهرستان و از آن جا که شیر خام به صورت فله عرضه میشود، این مراکز تحت نظارت ویژه و همه روزه دامپزشکی قرار میگیرند.
وی از شهروندان خواست تا با رعایت نکات بهداشتی هنگام خرید و مصرف فرآوردههای لبنی هرگونه موارد غیر بهداشتی را به شبکه دامپزشکی شهرستان از طریق شماره تماس 03474524920 گزارش کنند.
انتهای پیام/ب20/ژ1001