ابراهیم توکلی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در جیرفت با اشاره به بیماریهای قابل انتقال از طریق شیر آلوده به انسان اظهارداشت: شیر به هنگام خروج از پستان یک گاو شیری سالم پاک، بهداشتی و بدون هرگونه آلودگی میکروبی است.
وی افزود: اما پس از خروج با توجه به فراوانی میکروبهای موجود در محیط، از راههای مختلف و متعدد آلوده میشود.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان خاطرنشان کرد: جمعآوری و حمل و نقل شیر به صورت غیر بهداشتی بدون در نظر گرفتن ضوابط فنی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور از عوامل افزایش آلودگی محیطی شیر است.
وی با تأکید بر اینکه گاو ناسالم و بیمار نیز میتواند سبب تولید شیر آلوده و انتقال این آلودگی به انسان شود، تصریح کرد: بیماریهایی مانند تب مالت، سل، لیستریوز و لپتوسپیروز از جمله بیماریهای مهمی هستند که از طریق استفاده از شیر آلوده و غیر بهداشتی انسان را مبتلا میکنند.
توکلی بیان داشت: در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه، جوشاندن شیر به مدت 20 دقیقه کمک مؤثری در از بین رفتن میکروبهای شیر میکند.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: مردم شیر و سایر فرآوردههای آن را از مراکز مجاز خریداری و به تاریخ مصرف و انقضای بستهبندی مربوطه دقت کنند.
انتهای پیام/ش30/ژ1001