اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نماینده دفتر محیط زیست جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی خبر داد

راه‌اندازی 7 آزمایشگاه آب و خاک در آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری فارس: نماینده دفتر محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی از راه‌اندازی و فعالیت مستمر 7 آزمایشگاه خاک و آب و گیاه در سطح استان خبر داد.

راه‌اندازی 7 آزمایشگاه آب و خاک در آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، احمد بایبوردی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه خاک‌ها دارای خصوصیات بسیار متفاوتی هستند، اظهار کرد: نوع خصوصیات خاک‌ها، پراکنش و میزان تغییرات آنها از جمله مهمترین عواملی است که در کشاورزی اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی خصوصیات شیمیایی خاک‌ها را در میزان عناصر پرمصرف، شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، گوگرد و عناصر ریزمغذی شامل روی، بور، آهن، مس، منگنز و مولیبدون و همچنین میزان مواد آلی دانست و افزود: در بسیاری موارد و به منظور مدیریت بهتر اراضی تحت کشت، نیاز به دانستن و اندازه‌گیری این ویژگی‌ها است و مرسوم‌ترین روش برای بررسی خصوصیات خاک و توصیه‌های کودی، آزمون خاک است.

بایبوردی آزمون خاک را دارای سه مرحله نمونه‌برداری صحیح خاک، انتخاب عصاره‌گیر مناسب برای تعیین دقیق غلظت عناصر غذایی قابل استفاده گیاه و توصیه صحیح کودی عنوان کرد و گفت: با توجه به وضعیت فعلی توزیع کود و مشخصات خاک‌های استان به نظر می‌رسد آنالیز خاک و محاسبه میزان کود مورد نیاز می‌تواند گره‌گشای مشکلات کشاورزی ما باشد.

وی با بیان اینکه در سطح استان هفت آزمایشگاه خاک و آب وگیاه فعال راه‌اندازی شده است، ادامه داد: آزمایشگاه  عباس حقدار واقع در شهرستان بستان‌آباد، آزمایشگاه دلجوان واقع در تبریز، آزمایشگاه مستوفی واقع در شهرستان مرند، آزمایشگاه سهند ازما واقع در شهرستان مراغه، آزمایشگاه دپاکو واقع در شهرستان تبریز، آزمایشگاه ساعدی واقع در تبریز (خیابان شهریار جنب ده متری نیکو) و آزمایشگاه سلیمانی واقع در شهرستان میانه بدین منظور مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

نماینده دفتر محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در همه آزمایشگاه‌های ذکر شده آنالیزهای روتین صورت می‌گیرد، ادامه داد: ولی بعضی فاکتورها مانند عناصر سنگین یا عناصر میکرو که اندازه‌گیری آنها نیاز به دستگاه جذب اتمی دارند فقط در دو آزمایشگاه مهندس حقدار و سهند آزما که این دستگاه را دارند قابل اندازه‌گیری است.

وی ادامه داد: آزمایش کود نیز در هر آزمایشگاهی که توانایی انجام آنالیزهای کود را داشته باشد صورت می‌گیرد به این منظور باید دوره تخصصی آنالیز کود را سپری کرده باشد که در همین راستا موسسه تحقیقات خاک و آب دوره تخصصی آنالیز کود را در برنامه خود قرار داده و افرادی که مایل باشند می‌توانند در این کلاس‌ها شرکت و آزمایشگاه خودشان را نسبت به تجزیه کود تجهیز کنند.

بایبوردی گفت: اینکه آزمایشگاه‌های مستقر در استان براساس پارامترهای مختلفی نظیر کمیت و کیفیت دستگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی نتایج دوره‌ای کنترل کیفی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و نظارت دقیق و موثری از نظر کیفیت تجزیه‌های انجام یافته از طرف سازمان جهادکشاورزی استان صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: کشاورزان آذربایجان‌شرقی با توجه به اهمیت اقتصادی مصرف بهینه کود به راحتی می‌توانند با انجام آزمون خاک در مزارع خود به میزان دقیق کودهای مورد نیاز زمین‌های تحت کشت خودشان دست پیدا کنند و در این راستا ضمن افزایش عملکرد و افزایش قابل توجه سود اقتصادی از آلودگی و هدررفت عناصر کودی و آلودگی زیست‌محیطی خودداری به عمل آورند.

انتهای پیام/ل10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول