به گزارش خبرگزاری فارس از اسکو، تراب محمدی صبح امروز در حاشیه بازدید از روستای عنصرود در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به تجربه موفق برگزاری جشنواره گل محمدی در روستای عنصرود و معرفی قابلیتهای شهرستان اسکو، انتظار میرود مراسم "دوشاب پزان" این شهرستان بیش از پیش مورد توجه مردم و گردشگران قرار گیرد.
وی مراسم "دوشاب پزان" اسکو را یکی از رسوم قدیمی این شهرستان عنوان و خاطرنشان کرد: این مراسم در طول سالیان دراز، سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است و هر ساله شاهد برگزاری سنتی این مراسم در اکثر شهرستانهای استان و به خصوص اسکو هستیم.
وی با بیان اینکه مراسم چیدن انگور در اسکو به صورت دسته جمعی و با هیجان خاصی صورت میگیرد، گفت: این مراسم آئینی در سالهای نه چندان دور با تشریفات خاصی برگزار میشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان تشریح کرد: معمولا هر باغدار قبل از اقدام به چیدن انگور، اقوام و نزدیکان خود را خبر میکرد و در روز چیدن انگور همه با لباسهای سفید و تمیز در باغ حاضر میشدند و چیدن انگور با شادی و سرور و همراه با خواندن نغمههای محلی توسط افراد خوشصدا انجام میشد.
محمدی با اشاره به اینکه به اعتقاد باغداران، هدر رفتن ذرهای از محصول باعث قهر خداوند و رفتن برکت محصول در سالهای آتی میشود، گفت: باغداران هنگام چیدن محصول از هدر رفتن حتی یک حبه انگور نیز خودداری میکنند.
وی اظهار داشت: پس از اتمام چیدن انگور، نوبت آمادهسازی شیره انگور و سپس پخت دوشاب فرا میرسد و هر کشاورز پس از آماده شدن دوشاب، مقداری از آن را به عنوان تبرک بین همسایگان و آشنایان پخش میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان یادآور شد: گرچه دوشاب تا حد زیادی جایگاه خود را در سبد غذایی شهرنشینان از دست داده است ولی هنوز هم برای پخت چندین نوع غذا و نیز پخت انواع حلوا، از جمله حلوای گردو، هویج، حلواهای محلی و انواع مرباها و همچنین همراه بعضی مواد غذایی مانند ماست و شیربرنج استفاده میشود.
انتهای پیام/ل20/ف4004