به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، مسعود حفیظی بعدازظهر امروز در کنفرانس علمی یک روزه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در شهرکرد اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو از طریق نیش کنههای سخت به دام و یا انسان منتقل میشود.
وی افزود: ویروس این بیماری از گاو، گوسفند، خرگوش و جوجه تیغی جدا شده است.
حفیظی با بیان اینکه مقاومت این ویروس در برابر درجه حرارت پایین است، گفت: این ویروس در دمای 65 درجه ظرف مدت 30 دقیقه از بین میرود.
استادیار گروه عفونی دانشگاه علومپزشکی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: پختن گوشت و پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن این ویروسها میشود.
حفیظی با اشاره به برخی از علائم این بیماری در موارد مشکوک، افزود: شروع ناگهانی تب، سردرد و درد عضلانی از علائم این بیماری به شمار میرود.
متخصص بیماریهای عفونی در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: ذبح دامها در کشتارگاههای صنعتی با اصول بهداشتی، استفاده از وسایل حفاظتی، نگهداری لاشه دام پس از ذبح به مدت 24 ساعت در یخچال و سپس خرد کردن گوشت با دستکش از راههای پیشگیری ابتلا به بیماری تب خونریزی کریمه کنگو است.
وی با بیان اینکه دامداران، دامپزشکان، قصابان، کارگران کشتارگاه و کشاورزان از بیشترین افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند گفت: این افراد با توجه به گستردگی تماس با حیوانات بیشترین خطر ابتلا به این بیماری را به خود اختصاص دادهاند.
انتهای پیام/ش30/چ3000