به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، به نقل از روابط عمومی سازمان همیاری شهرداریهای خراسانرضوی، محمدحسن بناءرضوی اظهار کرد: با احداث کشتارگاه صنعتی و نیمهصنعتی بهداشتی ضمن توزیع گوشت سالم و بهداشتی به صورت بستهبندی شده میتوان تا حد زیادی از نقل و انتقال دام زنده جلوگیری کرد که این امر خود مانع از شیوع بیماریهای دامی چون تب کریمهکنگو در جامعه میشود.
وی ادامه داد: این عمل همچنین بهینهسازی الگوی مصرف گوشت و به تبع آن بهداشتی شدن محیط عرضه این محصول پروتئینی در خرده فروشیها را به دنبال دارد.
بناءرضوی افزود: صنعتیسازی کشتار دام تکمیل چرخه تولیدات دامی و صنایع وابسته از جمله صنایع پوست و چرم، قالیبافی، نساجی، دارویی و شیمیایی را به دنبال دارد که این خود سبب ایجاد اشتغال در جامعه میشود.
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای خراسانرضوی در ادامه با دادن هشدار نسبت به خرید گوشتهای ذبح شده در خارج از کشتارگاه گفت: ذبح دام در اماکن عمومی و منازل ضمن زیانهای مالی و بهداشتی، سلامت روانی جامعه را تهدید میکند زیرا معمولاً افرادی خارج از چارچوب ضوابط و مقررات کشتارگاهها اقدام به ذبح میکنند که به علت نداشتن شرایط قانونی قادر به احراز مجوز قانونی کشتار نیستند.
وی افزود: همچنین اغلب دامهایی که اینگونه ذبح میشوند به دلیل مشکلاتی چون بیماری، لاغری مفرط و یا مولد بودن، احتمال پذیرش آنها در کشتارگاههای صنعتی وجود ندارند.
بناءرضوی به مشکلات موجود کشتارگاههای سنتی نیز اشاره کرد و گفت: نگهداری گوشت و آلایشهای خوراکی به دلیل نبود سردخانههای لازم در کشتارگاههای سنتی سخت بوده و امکان فساد سطحی و در برخی موارد فساد کامل گوشت وجود دارد، بنابراین احداث سردخانه و کشتارگاهها صنعتی بهترین راه برای ذبح بهداشتی و سالم دام است.
انتهای پیام/ح30/ط4000