مجید مختاری در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرستان ساری از برگزاری دورههای آموزشی برای کارگران کشتارگاهها و نیز بازرسان بهداشتی گوشت، کارشناسان و دامپزشکان و مدیریت کشتارگاهها خبر داد و تصریح کرد: همزمان با اپیدمی تب کریمه کنگو، این دورهها برای آگاهی و پیشگیری از این بیماری برگزار شد.
وی به واگذاری مسئولیت جدید به مسئولان فنی بهداشتی کشتارگاهها اشاره کرد و افزود: به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس تب کریمه کنگو به مسئولان فنی بهداشتی کشتارگاهها تاکید شده بازرسی قبل از کشتار را نیز انجام دهند تا از کشتار دامهای تبدار و توزیع لاشههای پرخون جلوگیری شود.
مختاری ادامه داد: همچنین تاکید شد دامهایی که مشکوک به وجود کنه و یا بیماری cchf هستند از چرخه کشتار خارج شوند.
این مسئول با بیان اینکه سم پاشی دامها از برنامههای روتین سازمان دامپزشکی است، گفت: طرح جامع مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام که کنهها نیز جزء این انگلها محسوب میشوند در دستور کار ما قرار دارد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران خاطرنشان کرد: هزینه سمپاشی دام و جایگاه دامها تا پایان سال 89 از طریق پرداخت یارانه دولتی به صورت رایگان انجام میشد که همزمان با اجرای هدفمندسازی یارانهها، پرداخت دولتی هزینه سموم قطع شد و بخشی از اعتبارت سمپاشی توسط سازمان دامپزشکی تامین شده است.
مختاری ادامه داد: برای مراقبت از دامها از عامل بیماری تب کریمه کنگو در مناطقی که احتمال وجود کنه میرود، سمپاشی در حال انجام است.
وی عنوان کرد: به صاحبان دامها نیز اعلام شد دو هفته قبل از کوچ دامها، حمام سم و سمپاشی در مراتع مورد نظر را انجام دهند.
این مسئول با بیان اینکه در بیماری cchf هیچگونه علایمی در دام به غیر از تب خفیف مشاهده نمیشود، گفت: مردم گوشتی را مصرف کنند که دارای مهر دامپزشکی باشد، زیرا این دامها قبل، حین و بعد از ذبح زیر نظر بازرسان ما بوده و 24 ساعت در سردخانه قرار داشته است.
وی تصریح کرد: مردم به هیچ وجه نگران نباشند، زیرا این بیماری شغلی است و افرادی که با دام سروکار دارند مانند دامپزشکان، چوپانان، قصابان و نیز کسانی که به منطقه روستایی و کوهستانی مسافرت میکنند در معرض ابتلا قرار دارند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران، انتقال کشتارگاههای سنتی به صنعتی را از سیاستهای کمیته ساماندهی کشتارگاههای دام استان دانست و گفت: کشتارگاههای سنتی شرق استان از جمله نکا در سال 85، گلوگاه و بهشهر طی سال 89 تعطیل شدهاند.
مختاری با اشاره به اینکه 90 درصد از کشتار دامهای گلوگاه در کشتارگاه صنعتی ساری انجام میشود، اذعان داشت: 85 درصد از گوشتهای مصرفی مردم بهشهر در کشتارگاههای صنعتی تامین میشود.
انتهای پیام/ن20/گ1003