اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

هشدار یک استاد دانشگاه

منطقه دریاچه ارومیه شوره‌زار می‌شود

خبرگزاری فارس: یک استاد دانشگاه در‌ آذربایجان‌شرقی گفت: با باز شدن آب تمام سدها بر روی دریاچه ارومیه منطقه به شوره‌زار تبدیل می‌شود.

منطقه دریاچه ارومیه شوره‌زار می‌شود

محمد فاخرفرد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: حجم تمام سدهای دو استان آذربایجان‌شرقی و غربی 2.2 میلیارد مترمکعب است که با قطع مصرف همه بخش‌های کشاورزی، صنعتی و شربی و همچنین با رهاسازی تمام این حجم آبی 836 میلیون مترمکعبی آب، معادل 21 سانتیمتر به سطح دریاچه ارومیه اضافه می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که سالانه 55 سانتیمتر از سطح آب این دریاچه کاسته می‌شود و با این طرح در واقع 35 سانتیمتر دیگر سالانه از سطح آب کاهش می‌یابد.

فاخرفرد این طرح را به‌عنوان مسکن موقت درد دریاچه ارومیه دانست و گفت: این مسکن در واقع خشک شدن دریاچه را به تاخیر خواهد انداخت و مشکلات زیستی فراوانی از جمله تبدیل شدن حاشیه دریاچه به شوره‌زار و کویر را برای منطقه به‌دنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: با انجام این کار نباید از کشاورز انتظار داشت کار خود را رها کند، نباید توقع داشت صنعتگر تولید خود را تعطیل کند و یا مصرف‌کننده تشنه بماند و در واقع این مصرف‌کنندگان برای تامین نیاز خود متوسل به آب‌های زیرزمینی خواهند شد که این امر منطقه را به شوره‌زار تبدیل خواهد کرد.

استاد دانشگاه‌های آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: حجم برداشت از آب‌های زیرزمینی 2.8 میلیارد مترمکعب است که با اضافه شدن برداشت آب مورد نیاز به‌جای استفاده از سدها به این بخش سالانه 5 میلیارد مترمکعب از آب‌های زیرزمینی برداشت خواهد شد که این امر خسارات جبران‌ناپذیری را متوجه منطقه می‌کند.

وی گفت:‌ آب پشت سدها را به‌راحتی می‌توان تامین کرد، اما بازگشت آب‌های زیرزمینی قرن‌ها طول می‌کشد.

فاخر‌فرد، انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه را تنها راه ضربتی برای درد دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: با این اقدام نه تنها آب مورد نیاز این دریاچه تامین و روند خشک شدن آن متوقف می‌شود بلکه از به‌هم خوردن اکوسیستم منطقه و به خطر افتاد جریان زنجیره‌ای جلوگیری می‌شود.

وی افزود: نیاز آبی دریاچه ارومیه 23 تا 24 میلیارد مترمکعب است که تنها 2.48 میلیارد مترمکعب حجم ورودی آب به بزرگ‌ترین دریاچه شور دنیا است و به‌نظر می‌رسد انجام اقدامات و طرح‌های غیر کارشناسانه، بدون مطالعه و شتابزده روند کنونی را برای این مجموعه زیستی به‌وجود آورده است.

انتهای پیام/ل20/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول