به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، ابراهیم حسننژاد بعدازظهر امروز در نخستین همایش و دومین جشنواره ملی توتفرنگی در سنندج اظهار کرد: محورهای این نقشه بر مبنای تنگناها و نارساییهای بخش تولید توتفرنگی، افق آینده برای توسعه کمی و کیفی این محصول، صنایع تبدیلی، مکانیزاسیون و برقراری ارتباط با صنعت تدوین شده است.
وی تصریح کرد: در دو روز برگزاری این همایش پیشنهادات لازم در زمینه نقشه راه توتفرنگی توسط محققان شرکتکننده ارائه میشود.
وی تصویب نقشه راه توتفرنگی را یکی از دستاوردهای این همایش دانست و بیان داشت: برگزاری این همایش و جشنواره فرصتی برای ارتقای کمی و کیفی محصول توتفرنگی و آشنایی تولیدکنندگان با آخرین یافتههای پژوهشی و تحقیقاتی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان ارائه راهکارهای مناسب فرآوری، بستهبندی، اقتصاد و مدیریت بازاریابی محصول توتفرنگی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره ذکر کرد.
حسننژاد با بیان اینکه به غیر از رقم توتفرنگی کردستان در کشور رقم دیگری وجود نداشت، اظهار داشت: با تلاش وزارت جهاد کشاورزی تعداد رقمهای خارجی این محصول خریداری و توسط محققان مرکز تحقیقات کشاورزی بومیسازی آنها صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه تاکنون شش رقم توتفرنگی تجاری مناسب کشت در کردستان شناسایی شده است عنوان کرد: این ارقام شامل پاروس، دیامنت، کوینالیزا، گاماروسا، پاژارو و سلوا است که دارای ماندگاری بیشتری هستند.
وی میزان تولید سالانه توتفرنگی در ایران را بیش از 40 هزار تن ذکر کرد و افزود: از این میزان 24 هزار تن آن در کردستان تولید میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان با بیان اینکه 85 درصد توتفرنگی تولید شده مصرف تازهخوری دارد، یادآور شد: 15درصد دیگر این محصول در کارخانههای صنایع تبدیلی خارج از استان فرآوری میشود.
حسننژاد از طراحی 24 دستگاه پیش سردکن برای کاهش ضایعات توتفرنگی خبر داد و عنوان کرد: 19 دستگاه در مزارع استان نصب و چهار دستگاه هم به دیگر استانهای کشور منتقل شده است.
وی به نشاءکاری ارقام جدید توتفرنگی در هفت نهالستان استان اشاره کرد و اظهار داشت: در سالهای اخیر نشاء ارقام جدید توتفرنگی در هفت نهالستان استان انجام شده و برای کشت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
انتهای پیام/ی20/ف4004