سیدمرتضی صفوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان گفت: بروز انواع سرطانها با انواع آنتیاکسیدانها مانند ویتامین C و E ارتباط مستقیم دارد.
وی با اشاره به اینکه نوع تغذیه افراد با ریزفاکتورهای بیماریهای سرطانی و قلبی و عروقی مثل پرفشاری خون ارتباط نزدیک دارد، خاطرنشان کرد: تحقیقی در کشور صورت گرفت که براساس آن مشخص شده است که از هر 4 نفر، یک نفر تغذیه مناسب و صحیح دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: 25 درصد از افراد جامعه به کم غذایی، 25 درصد به بد غذایی و 25 درصد افراد به پرخوری غذا دچار هستند و تنها 25 درصد افراد به شیوه صحیح غذا مصرف میکنند.
وی با اشاره به اینکه طبق این تحقیقات، 75 درصد مردم جامعه سوءتغذیه دارند، افزود: در این پژوهش ثابت شد که بیشتر مردان دچار اضافه وزن و زنان مبتلا به چاقی هستند.
صفوی خواستار افزایش آگاهی عامه مردم از تغذیه مناسب شد، ادامه داد: دلیل اصلی کمخونی و پوکی استخوان در زنان به تغذیه نادرست آنها برمیگردد.
وی اضافه کرد: در بیشتر تحقیقات ارتباط تغذیه و هوش مشخص شده و آمارها حاکی از آن است که در صورت نداشتن تغذیه متناسب، کودک نمیتواند به سؤالها پاسخ مناسبی بدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در کودکان کموزن به دلیل عدم تأمین حداقل نیازهای غذایی روزانه کودک، نخستین شاخص در کاهش وزن و رشد قد خودنمایی میکند و این بدان معنا است که سطح سلولی بدن به دلیل عدم دریافت مواد غذایی نتوانسته به رشد و تکثیر خود ادامه دهد.
وی تاکید کرد: اگر سوءتغذیه برای مدت طولانی ادامه داشته باشد کودک دچار یک سری رخدادهای ناخوشایند میشود که مهمترین آنها عقبماندگی ذهنی کودک است و در ادامه ممکن است برون ده قلب نیز کاهش بیابد و در نتیجه ریهها نیز به خوبی نقش خود را در تأمین اکسیژن سلولها تأمین نکنند.
انتهای پیام/س20/ط4000