اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت:

افزایش زایمان فیزیولوژیک از عوامل افزایش امید به زندگی در زنان است

خبرگزاری فارس: مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: یکی از عوامل افزایش امید به زندگی در زنان سلامت مادران با افزایش زایمان فیزیولوژیک و طبیعی در کشور است.

افزایش زایمان فیزیولوژیک از عوامل افزایش امید به زندگی در زنان است

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمداسماعیل‌ مطلق پیش از ظهر امروز چهارشنبه در نخستین کنگره ملی زایمان ایمن در همدان با بیان اینکه وزارت بهداشت بر اساس برنامه‌ پنجم توسعه باید در زمینه کاهش و یا افزایش برخی از آمارهای سلامتی کشور گام بردارد، اظهار کرد: از جمله مواردی که باید در آمار آن کاهش چشمگیری در کشور لمس شود، مرگ مادران و نوزادان در هنگام زایمان است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر امید به زندگی برای زنان در ایران 74 سال و برای مردان نیز 72 سال است، گفت: باید تا پایان برنامه پنجم توسعه امید به زندگی زنان ایران به 76 سال و در مردان نیز به 74 سال برسد که در این زمینه یکی از عوامل افزایش امید به زندگی در زنان سلامت مادران با افزایش زایمان فیزیولوژیک و طبیعی در کشور است.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت عنوان کرد: در حال حاضر مرگ نوزادان صفر تا 30 روزه در کشور 15 در هر هزار تولد زنده است که با این وصف باید در راستای کاهش این آمار تا پایان برنامه پنجم توسعه گام برداریم.

وی با بیان اینکه در سال در کشور حدود 30 هزار کودک صفر تا پنج ساله فوت می‌کنند، بر لزوم توجه به فاکتورهای کاهش آمار در این زمینه تأکید کرد و افزود: 22.8 در هر 100 هزار تولد زنده، مرگ مادری داریم که با این وصف نیز این آمار باید به زیر 15 در هر 100 هزار تولد زنده در کشور برسد.

مطلق افزایش فاصله بارداری اول پس از ازدواج را یک مشکل قلمداد کرد و گفت: این بحث به روند انجام زایمان ایمن لطمه می‌زند.

وی با بیان اینکه مرگ و میر مادران و نوزادان در حال حاضر جزو مرگ و میرهای غیر قابل قبول در جهان محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: علت این بحث این است که مرگ‌های مادران و نوزادان قابل پیشگیری بوده و امکانات لازم برای انجام زایمان بی خطر و تولد زنده و سالم نوزاد نیز وجود دارد.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه در 70 درصد از زایمان‌های کشور زنان باردار آموزش‌دیده هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به آموزش‌های مختلف قبل، حین و پس از بارداری باید در راستای انجام زایمان ایمن گام برداشت.

وی با بیان اینکه سن بالاتر از 35 سال خطر مرگ مادران باردار را تا 2.5 برابر افزایش می‌دهد، تصریح کرد: سابقه بیش از چهار مورد بارداری نیز این خطر را تا 1.5 برابر افزایش می‌دهد.

مطلق، افزایش پوشش کمی و کیفی مراقبت‌های بارداری و پس از زایمان، افزایش آگاهی خانواده‌ها در ارتباط با عوارض بارداری و زایمان، توجه و تجهیز بیمارستان‌ها در زمینه داروها و ملزوماتی که برای فوریت‌های مامایی و زایمانی ضرورت دارد و جلوگیری از انجام زایمان‌های بی مورد به شیوه سزارین را از جمله موارد مؤثر در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور برشمرد.

وی در پایان با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی آمار مرگ مادری در ایران را هر 24 ساعت یک نفر اعلام کرده که حدود 30 درصد می‌شود، تصریح کرد: ما این آمار را قبول نداریم چرا که هر 30 ساعت احتمال وقوع مرگ مادری داریم که حدود 22.8 درصد می‌شود.

انتهای پیام/خ10

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول