سید احمد ربیعی در گفتوگو با خبرنگار فارس در میاندرود گفت: به دلیل اطلاعات اندک هموطنان در مورد انواع خواص غذایی و دارویی ماهی و شیوه طبخ آنها، گرایش به مصرف این ماده غذایی در کشور محدود است.
وی تاکید کرد: مصرف آبزیان از دیرباز به عنوان یکی از غذاهای بسیار مهم، هم از نظر ارزشهای غذایی و هم از نظر روشهای دارویی مطرح بوده است و در عصر حاضر نیز با توجه به رشد روزافزون جمعیت و در حالی که نیمی از مردم دنیا دچار سوءتغذیه هستند، ماهی و آبزیان میتوانند در مقام تامین پروتئین مصرفی جایگاه ویژهای داشته باشند.
ربیعی ماهی را با دارا بودن 19 درصد پروتئین و جذب 99 درصد از این میزان پروتئین و همچنین چربیها و اسیدهای آمینه ضروری بدن و ویتامینها و مواد معدنی مهم از نظر غذایی دارای ارزش بالایی دانست و افزود: همچنین در چند بیماری مانند ناراحتیهای گوارشی و عروقی به عنوان یک دارو مطرح است.
این کارشناس، پروتئین حاصله از گوشت ماهی را دارای تمامی اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن برای رشد و نمو اعلام کرد و افزود: به همین دلیل گوشت آبزیان برای تامین نیازهای روزانه پروتئین دارای اهمیت بسیار زیادی است.
وی با تاکید بر ارزش غذایی ماهی افزود: غذاهای حاصل از آبزیان علاوه بر تامین پروتئینهای مورد نیاز بدن، دارای بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی به ویژه ویتامین 12 B هستند و بدیهی است اگر این غذاها توأم با سبزیها مصرف شوند، ارزش آنها به مراتب بیشتر میشود.
*ماهی برای سالم ماندن بدن
ربیعی گفت: میزان چربی موجود در ماهیها و سایر آبزیان کمتر از 5 درصد و در مقایسه با گوشت قرمز بسیار کمتر است و با توجه به مشکلات و تنگناهای غذایی و افزایش روزافزون ناراحتیهای قلبی و عروقی به ویژه در شهرهای بزرگ کشور، مصرف ماهی و سایر آبزیان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تغذیه از گوشت ماهی را یکی از ضروریات تامین سلامتی بدن دانست و بیان داشت: این ماده غذایی را به دلیل داشتن چربی امگا 3بسیار مفید است.
این رژیمشناس افزود: چربی امگا3 یک اسید چرب است که نقش عمدهای در جلوگیری از آرتریتها(تورم مفاصل) دارد، در جلوگیری از سکته مغزی، لخته شدن خون در عروق چشم، مغز و سایر اندامها نقش مهم و ضد سرطانی دارد و همچنین سبب کاهش میزان تریگلیسیرینها میشود.
*مصرف سه وعده ماهی در هر هفته
وی با تاکید بر ضرورت وجود برنامهریزی در تغذیه افزود: نباید غذاها را تنها برای سیر شدن، بلکه به دلیل تامین نیازهای واقعی بدن و جلوگیری از بروز عوارض و بیماری های متعدد مصرف کنیم.
وی در این مورد ادامه داد: مصرف ماهی سبب افزایش رشد در کودکان، بالا بردن بهره هوشی و افزایش طول عمر میشود و در درمان بیماریهای گواتر، کاهش فشار خون، درمان سردردهای میگرنی و بیماریهای کلیوی، کاهش سرطان پستان در زنان و کاهش خطر بیماری آلزایمر، تاثیر به سزایی دارد.
ربیعی نصف مرگ و میرها در بسیاری از جوامع مادر اثر تصلب شرائین دانست و ابراز داشت: تجمع کلسترول و ایجاد رسوب در عروق خونی سبب مسدود شدن رگهای تغذیهکننده قلب و در نتیجه حملات قلبی و مغزی میشود که با مصرف آبزیان این مسائل کاهش مییابد.
انتهای پیام/ی20