اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

تکرار/ رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای:

افزایش سه برابری قدرت جداسازی سانتریفیوژهای ایران/ بومی‌سازی ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با به‌کارگیری سانتریفیوژهای قدرت بالا در نطنز و راه‌اندازی زنجیره 164 تایی در این مرکز، قدرت جداسازی ماشین‌های ایرانی به میزان سه برابر افزایش یافته است.

افزایش سه برابری قدرت جداسازی سانتریفیوژهای ایران/ بومی‌سازی ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای

به گزارش خبرگزاری فارس از قم فریدون عباسی در همایش بزرگداشت دانشجویی روز ملی فناوری هسته‌ای که در سالن مفید دانشگاه قم برگزار شد اظهار کرد: رشد هسته‌ای نیازمند پیشرفت کشور در رشته‌های مختلفی بوده و این فناوری‌ها از سال‌های نخست پس از پیروزی انقلاب در داخل کشور پی‌ریزی شدند.

وی افزود: امروز در وضعیتی هستیم که فناوری کامل چرخه سوخت هسته‌ای در کشور ما وجود دارد به طوری که از مراحل نخست استخراج تا تولید کیک زرد و میله سوختی در ایران انجام می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مراحل مختلف غنی‌سازی اورانیوم گفت: هم‌اکنون مجتمع‌های تولید سوخت در کشور فعال بوده و مراکز دیگری نیز در آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی خاطر نشان کرد: در مورد نیروگاه بوشهر نیز باید گفت زمانی می‌توان راه‌اندازی کامل آن را اعلام کرد که تمام مراحل به بهره‌برداران واگذار شود ضمن اینکه کارشناسان روسی هم‌اکنون مراحل مختلف تحویل را طی می‌کنند.

عباسی با بیان اینکه رآکتور نیروگاه بوشهر در 22 بهمن سال گذشته به 75 درصد قدرت خود رسید عنوان داشت: مقرر شده است که در پایان فروردین، آزمون‌های مربوط به قدرت 75 درصد خاتمه یابد اما باید آزمایشات مختلف تکمیل شوند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در سال نخست بهره‌برداری، تعدادی از کارشناسان روسی در نیروگاه بوشهر حضور خواهند داشت تا فرآیند آماده‌سازی و بهره‌برداری طبق روال عادی آن پیش برود ضمن اینکه نباید انتظار زیادی از این نیروگاه داشت زیرا این نخستین تجربه ما بوده و توان آن نیز در مقابل مصرف برق در کشور چندان زیاد نیست.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون میزان تولید برق بیش از مصرف در کشور است افزود: تعدادی از نیروگاه‌های برق کشور همواره در حال تعمیر یا تجهیز بوده و همه نیروگاه‌ها همیشه در مدار نیستند و نیروگاه بوشهر نیز همانند دیگر مراکز عمل می‌کند و تنها سوخت آن متفاوت خواهد بود.

 

*بومی‌سازی ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای

عباسی با تاکید بر بومی‌سازی ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در کشور ابراز کرد: سال جدید توسط مقام معظم رهبری، سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده به همین دلیل باید با تلاش مضاعف نسبت به بومی‌سازی ساخت نیروگاه‌های اتمی در کشور اقدام کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه به پاسخگویی به سئوالات حاضران در همایش پرداخت و در جواب یکی از سئوالات در خصوص ضرورت دستیابی به انرژی هسته‌ای و نیز کاربرد پرتوها در زندگی گفت: پزشکی، صنعت و کشاورزی از حوزه‌هایی هستند که دانش هسته‌ای در آنها کاربرد دارد.

وی با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر پزشکی هسته‌ای در ایران عنوان داشت: رادیوداروهای به دست آمده از دانش هسته‌ای در کشورمان بیشتر مربوط به حوزه تشخیص بیماری بوده و در زمینه درمان، فعالیت‌های چندانی صورت نگرفته است اما امیدواریم با تکمیل رآکتور دانشگاه تهران، شاهد تولید داروهای پرتویی برای درمان بیماری‌ها نیز باشیم.

عباسی پروژه‌های کشاورزی هسته‌ای را بیشتر در حد پایان‌نامه‌های دانشجویی دانست و افزود: در مزرعه‌های تحقیقاتی فعالیت‌های مختلفی صورت گرفته اما آثار آن در جامعه چندان مشهود نیست زیرا سیاست‌های ترویجی خوبی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد: توسعه کاربردهای انرژی هسته‌ای در کشور ما چندان صورت نگرفته و دلیل این امر نیز کافی نبودن ظرفیت رآکتورها و نیز کارهای حجیم مربوط به تولید سوخت هسته‌ای بوده است.

وی با اشاره به نیاز کشور به استفاده از دانش هسته‌ای در کشاورزی و تولید غذا گفت: در همین زمینه تقاضای کمک از آژانس بین‌المللی هسته‌ای نیز صورت گرفته اما آنها با توجه به مسائل موجود هنوز تمایل چندانی به این موضوع ندارند.

عباسی با بیان اینکه انرژی خورشیدی توان تامین همه نیازهای انرژی را در حال حاضر ندارد افزود: بحث گداخت هسته‌ای مسئله مهم‌تری است که دانشمندان در حال کار بر روی آن هستند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص جایگاه ایران در میان دیگر کشورها در زمینه دانش هسته‌ای گفت: ایران جزو معدود کشورهایی است که به دانش کامل تولید سوخت هسته‌ای دست یافته است.

وی با اشاره به اعلام ایران مبنی بر ساخته شدن مجتمع‌های سوخت مجازی در اراک عنوان داشت: در این مراکز قرص‌های سربی به جای قرص‌های اورانیومی وجود داشته و نیاز به جایگزینی دارند.

عباسی با بیان اینکه هم‌اکنون اورانیوم 3.5 درصد در ایران تولید می‌شود افزود: در حال حاضر سوخت‌های میله‌ای و صفحه‌ای در کشور تولید می‌شوند ضمن اینکه سانتریفیوژهای قدرت بالا نیز در نطنز به کار گرفته شده و زنجیره 164 تایی در این مرکز راه‌اندازی شده است بنابراین قدرت جداسازی ماشین‌های ایرانی به میزان سه برابر افزایش یافته است.

رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: در زمینه ساخت رآکتور، هنوز راه زیادی مانده و با توجه به تحریم‌ها، برخی قطعات نیز وارد ایران نمی‌شوند اما باید توجه داشت که همین تحریم‌ها موجب خودکفایی کشور در زمینه ساخت بسیاری از قطعات مربوط به صنعت نفت شده است.

عباسی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان اظهار کرد: هم‌اکنون ایران می‌تواند وارد معاملات هسته‌ای در سطح جهانی شود ضمن اینکه مسئله دیگری که در این میان وجود دارد این است که در زمینه ساخت نیروگاه بوشهر، روسیه به دنبال منافع خود بوده و باید این مهم را در نظر داشته باشیم که در ارتباط با این کشور چه ظرفیت‌هایی برای ایران وجود دارد.

عباسی با اشاره به عزم روسیه برای تکمیل و تحویل نیروگاه بوشهر به ایران افزود: باید به دنبال منافع مشترک میان دو کشور باشیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص ضرورت مذاکرات هسته‌ای با گروه 1+5 گفت: منطقه خاورمیانه تامین‌کننده انرژی قسمت عمده‌ای از جهان است بنابراین چنانچه ایران خواستار ایفای نقش تصمیم‌گیری در جهان باشد باید تعاملات خوبی با جامعه جهانی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جامعه جهانی محدود به کشورهای گروه 1+5 نمی‌شود افزود: گروه غیرمتعهدها نیز روابط خوبی با ایران دارند اما مسئله این است که گروه 1+5 تنها مسائل هسته‌ای را در نظر نداشته و این امر تنها یکی از موارد است.

 

*ایران حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد

سئوال دیگری که از رئیس سازمان انرژی اتمی شد در خصوص توان ایران به منظور ساخت سلاح هسته‌ای بود که عباسی نیز در پاسخ به این پرسش ابراز کرد: به نظر می‌رسد که پرداختن به وحدت ملی و پیروی از آرمان‌های انقلاب، بازدارندگی بیشتری نسبت به سلاح‌های اتمی دارند ضمن اینکه کشورهای مذاکره‌کننده نیز بر این امر واقف هستند که جمهوری اسلامی نظامی ایدئولوژیک بوده و حرف‌های زیادی برای جامعه جهانی دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی الگوی استقلال را به جهانیان عرضه کرده است گفت: هر چند مشکلاتی نیز در داخل کشور وجود دارد اما تثبیت سرزمینی، سیاسی و علمی و فنی در کشور، بهترین الگو برای ارائه به مردم دیگر کشورهاست و فشار کشورهای قدرتمند نیز به همین دلیل صورت می‌گیرد.

وی در خصوص ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌ای در داخل کشور ادامه داد: منطقه بوشهر ظرفیت احداث 4 نیروگاه هزار تا 1200 مگاواتی را داراست اما با توجه به بحث تحریم‌ها، سیاست ایران نیز تغییر کرده و مسئولان قصد دارند یک نیروگاه 360 مگاواتی هسته‌ای را بدون نیاز به سایر کشورها و تنها با تکیه بر دانش بومی و ساخت تمام قطعات توسط شرکت‌های داخلی بسازند.

عباسی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر میزان تاثیر ویروس استاکس‌نت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: دشمنان سعی می‌کنند علاوه بر روش‌های نرم‌افزاری، شیوه‌های سخت‌افزاری را نیز به کار گیرند اما امنیت به کار گرفته شده توسط کارشناسان ایرانی، موجب ورود ویروس به بخش‌های مجازی می‌شود ضمن اینکه حملات بیشتر ‌روی سانتریفیوژها بود.

 

*تلاش دشمن برای نفوذ به تاسیسات هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تلاش دشمنان برای نفوذ به تاسیسات هسته‌ای از طریق تجهیزات الکترونیکی خریداری شده از خارج ابراز کرد: تاکنون نفوذی به تاسیسات هسته‌ای ایران صورت نگرفته است.

سئوال دیگری که از عباسی شد در مورد حضور کمرنگ دانشمندان ایرانی در آزمایشگاه «سرن» بود که وی گفت: کارشکنی‌هایی در این زمینه وجود دارد اما ما خواهان بیشترین ارتباط با این مرکز هستیم که این ارتباط از طریق پژوهشگاه دانش‌های بنیادین صورت می‌گیرد اما برخی موارد مانند عدم ارائه ویزا و برخوردهای سیاسی موانعی را به وجود می‌آورد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به عزم روسیه برای پایان ساخت نیروگاه بوشهر بیان داشت: مسئولان ایرانی تنها به روسیه نیندیشیده و در واقع می‌توان با کشورهای دیگر نیز وارد مذاکره شد زیرا هم‌اکنون شرکت‌های متخصص فرانسوی یا دیگر کشورهای اروپایی بیکار بوده و خواستار همکاری با ایران هستند اما دولت‌ها برخورد سیاسی می‌کنند.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ایران تجربه بیشتری در زمینه قراردادهای هسته‌ای دارد گفت: ایران با هر کشوری جز رژیم صهیونیستی مایل به همکاری بوده و امیدواریم با مذاکرات پیش رو مشکلات کنونی حل شود.

عباسی با اشاره به بحث پدافند غیر‌عامل و نیز ضرورت توزیع صنایع در مناطق مختلف کشور افزود: بر اساس مطالعاتی که همه جوانب را در نظر می‌گیرند، مکان‌های استقرار نیروگاه‌ها و مجتمع‌های ساخت سوخت هسته‌ای تعیین می‌شود.

انتهای پیام//د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول