به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، مریمالسادات موسویزاده عصر امروز در حاشیه نمایشگاه سلامت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استفاده مناسب و در حد مجاز رنگهای مورد تأیید نمیتواند اثر نامطلوبی روی سلامت افراد بگذارد، اما استفاده بیش از اندازه آنها میتواند عطر و طعم غذا را تحت تأثیر قرار دهد و سلامتی مصرفکننده را به خطر بیندازد.
وی افزود: بسته به نوع رنگ احتمال بروز سرطان، بیماریهای کلیوی و کبدی در مصرفکنندگان وجود دارد و استفاده از رنگهای غیرمجاز در خوراکیهای کودکان مانند بیسکویت، یخمک، آبنبات، ژله و دیگر خوراکیها میتواند باعث آسیب دیدن کبد و کلیه شود.
مدیر نظارت و کنترل مواد غذایی و بهداشتی آرایشی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درباره چگونگی تشخیص مجاز یا غیرمجاز بودن رنگهای خوراکی اظهار داشت :چنانچه پس از حل کردن رنگ در آب ولرم درون ظرف سرامیک سفید و خالی کردن آن اثر رنگ روی ظرف باقی بماند میتوان گفت رنگ استفاده شده غیرمجاز بوده است.
وی توصیه کرد برای بهبود رنگ و ظاهر مواد غذایی و حفظ سلامت خانواده از رنگهای طبیعی استفاده شود.
موسویزاده آب اسفناج یا جعفری برای رنگ سبز، آب چغندر را مناسب برای رنگ قرمز و استفاده از زعفران را برای تهیه رنگ زرد مناسب دانست.
وی همچنین استفاده از پودر کاکائو برای رنگ قهوهای در کیک و شیرینی و استفاده از شربت توتفرنگی و آلبالو را برای ایجاد رنگ قرمز در نوشیدنیها و شیرینیها پیشنهاد کرد.
انتهای پیام/ی20/ط4000