کامران زیباکردار امروز در گفتوگو باخبرنگار فارس در سنندج اظهار کرد: به منظور نظارت بر بهداشت فرآوردههای خام دامی و ارتقا امنیت غذایی تمام احشای خوراکی استحصالی کشتارگاه صنعتی دام سنندج برای نخستین بار ممهور شدند.
به گفته وی، این اقدام با همکاری رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سنندج و با استفاده از مهر داغ صورت گرفته و تمامی احشا استحصالی دام از قبیل جگر، کلیه و دل دام مهر شدند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان هدف از اجرای این طرح را فراهم کردن امکان تشخیص احشا خوراکی بازرسی شده و سالم توسط مصرف کنندگان و بازرسین عنوان کرد و افزود: انجام این اقدام تاثیر بسزایی در شناسایی و برخورد با متخلفان خواهد داشت.
زیباکردار تصریح کرد: مصرف گوشت دامهایی که خارج از کشتارگاه و به صورت غیرمجاز ذبح شده بسیار خطرناک و غیربهداشتی است.
وی به افزایش خرید فرآوردههای دامی همشهریان در ایام تعطیلات نوروز نسبت به سایر ایام سال اشاره کرد و گفت: شهروندان باید هنگام خرید و مصرف فرآوردههای خام دامی به مهر دامپزشکی توجه کنند و گوشت سالم را در کشتارگاههای مجاز تهیه کنند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان بیان کرد: تاکنون بیش از 800 نوع بیماری قابل انتقال از دام به انسان شناسایی شده و بیش از 70 نوع بیماری از طریق مصرف فرآوردههای خام دامی آلوده به انسان منتقل شده است.
زیباکردار در ادامه تاکید کرد: به منظور تهیه مواد غذایی سالم، شهروندان باید هنگام خرید به ویژگیهای فرآوردههای خام دامی غیر طبیعی توجه کنند.
به گفته وی علائمی نظیر کمرنگ بودن و تیرگی بیش از حد رنگ گوشت، وجود لکههای سفید، سبز، خاکستری و سیاه، بدون رطوبت سطحی، ترشحات لزج و ذرات خارجی، خونمردگی، خونریزی، کوفتگی، ترشحات عفونی و دانههای ظاهر خشک و چروکیده، لزج و چسبنده، شل بودن بیش از اندازه و ترشح خونابه از لاشه، بوی ترشیدگی، گندیدگی و تعفن از علائم گوشت ناسالم و غیرطبیعی است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان در ادامه با اشاره به ویژگیهای گوشت سالم اظهار کرد: گوشت سالم باید دارای رنگ صورتی روشن و یا صورتی متمایل به قرمز و در یخچال نگهداری شده باشد.
زیباکردار در پایان از مردم استان خواست با توجه به خطر انتقال بیماریهای مختلف مشترک بین انسان و دام، از خرید مرغ زنده و مرغهایی که خارج از کشتارگاه ذبح شده باشند، خودداری کنند.
انتهای پیام/ح20/پ3003