محمد اسدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: 10 اکیپ سیار و ثابت در سطح این استان از تاریخ 24 اسفندماه تا تاریخ 15 فروردینماه سال 91 آماده بازرسی بهداشتی از اماکن تولید و عرضه و فروش فرآوردههای خام دامی است.
وی افزود: شبکههای دامپزشکی در سراسر این استان آماده دریافت نظرات، پیشنهادات و پاسخ به سئوالات بهداشتی مردم این استان است.
اسدی اضافه کرد: بر همین اساس لازم است تا مردم این استان برای تهیه فرآوردههای خام دامی اعم از گوشت قرمز، مرغ، ماهی و سایر فرآوردههای خام به مراکز عرضه مجاز این محصولات مراجعه و از خریداری این محصولات از افراد دورهگرد جداً خودداری کنند.
معاون فنی ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری بر ضرورت توجه به نکات بهداشتی در هنگام خرید ماهی قرمز تأکید کرد و گفت: ماهی باید شاداب و سرحال بوده و هیچگونه اختلال در حرکت نداشته باشد، بالههای ماهی سالم باشند، هیچگونه زخم و یا جراحتی بر روی بدن ماهی وجود نداشته باشد.
وی اضافه کرد: باید از دست زدن بدون دستکش بچهها و افراد به ماهی یا تماس با آبی که ماهی در آن غوطهور بوده به جد خودداری شود.
اسدی با بیان اینکه ماهیان آکواریومی و زینتی مزایای فراوان از لحاظ روحی و روانی دارند، گفت: این در حالی است که در صورت عدم رعایت شرایط بهداشتی میتوانند ناقل بیماریهای ویروسی، باکتریایی و آلودگیهای انگلی و قارچی باشند.
وی ادامه داد: ماهی قرمز باید در دمای 250 درجه سانتیگراد و در یک ظرف دهان گشاد با برخورداری از به ازای هر ماهی یک تا دو لیتر آب تمیز، سالم و بدون کلر با اکسیژن کافی نگهداری شود.
معاون فنی ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: تعویض مرتب آب ظرف نگهداری ماهی بدون ایجاد استرس، وجود نور مناسب در طول روز و جلوگیری از تابش مستقیم نور زیاد، غذادهی اندک از دیگر شرایط نگهداری ماهیهای قرمز در منزل است.
انتهای پیام/ح20/چ3000