اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی:

ملاک‌های دینی معیار انتخاب نماینده باشد

خبرگزاری فارس: عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: ملاک‌های غیر دینی در انتخاب نماینده، حکومت را به دست نااهلان می‌سپارد.

ملاک‌های دینی معیار انتخاب نماینده باشد

سید ابوالحسن مخزن موسوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رودبار اظهار داشت: اهداف بلند انبیا و اولیای الهی، رساندن جامعه بشری به اوج سعادت دنیایی و اخروی بوده است.تحقق این هدف آرمانی به اجرایی شدن دستورات الهی و اجرایی شدن این دستورات نیز به تشکیل حکومت دینی وابسته است.

رئیس مرکز آموزش عالی اهل بیت (ع)، ابراز داشت: حکومت اسلامی در عصر ما که توسط اسلام شناس و فقیه برجسته حضرت امام خمینی(ره) و با پشتیبانی مردم پایه‌گذاری شده، یکی از آرمان‌های بلند اولیای الهی بوده است.

وی، اسلامی بودن، مردم‌سالاری و شایسته‌سالاری را از مزیت‌های حکومت اسلامی در عصر حاضر عنوان کرد.

مخزن‌موسوی با بیان اینکه در این حکومت، اراده مردم به صورت رأی در اشکال مختلف حاکمیت، مانند قانونگذاری، اجرا و نظارت تبلور پیدا می‌کند، ادامه داد: تمام شئون حکومت نظیر قانونگذاری، اجرا و نظارت با انتخاب مردم صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مسئولیت نخبگان و توده‌های مردم در اعمال حاکمیت به صورت رأی بسیار سنگین است، خاطرنشان کرد: رأی مردم برای اعمال حاکمیت خود که در انتخاب رهبر، ریاست جمهوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ... تجلی پیدا می‌کند، باید آگاهانه و با احساس مسئولیت و تعهد دینی و رعایت ملاک‌های شایستگی باشد.

نماینده دور دوم مجلس شورای اسلامی، الگوی رفتاری جامعه بودن را یکی از ملاک‌های انتخاب نماینده از طرف مردم عنوان کرد و اذعان داشت: نمایندگان مجلس بستر سازان عدالت اجتماعی تلقی می‌شوند بنابراین باید زمینه و بستر عدالت در درون و رفتارشان وجود داشته باشد در غیر این صورت عدالت اجتماعی تحقق نمی‌یابد. شرط لازم برای برخی مدیران، داشتن عدالت و برای برخی دیگر التزام عملی داشتن به اسلام ذکر شده و یکی از لوازم التزام داشتن به دین، صداقت و امانتداری است.

مخزن موسوی، توانمندی و کفایت را یکی دیگر از ملاک‌های انتخاب یک نماینده از طرف مردم دانست و یادآور شد: امیرالمؤمنین (ع) نیز در فرازی از فرمایشات خود شرط لازم برای مدیریت را کفایت و توانمندی و امین بودن می‌داند.

وی بیان داشت: اگر ملاک‌های مذکور در رأی دادن رعایت نشود و ملاک‌های غیر دینی مبنای انتخاب قرار گیرند، رأی منجر به شایسته سالاری نمی‌شود و حکومت به دست نااهلان و ناشایستگان می‌افتد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، بصیرت، تقوا، سلامت نفس و توانمندی علمی و مدیریتی بالا را از معیارهای انتخاب یک نماینده عنوان کرد و یادآور شد: انتخاب نماینده از طرف مردم با چنین معیارهایی، مجلسی توانمند و کارآمد را به ارمغان می‌آورد.

انتهای پیام/خ۱۰

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول