اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

خونی تازه در رگ‏های میراث فرهنگی دامغان/8

تصویب مرمت و احیای 3 اثر تاریخی در "شهر صد دروازه"

خبرگزاری فارس: با تصویب طرح‏های مرمت و احیای سه اثر تاریخی در "شهر صد دروازه"، میراث فرهنگی دامغان به معنای واقعی کلمه جانی تازه می‏گیرد.

تصویب مرمت و احیای 3 اثر تاریخی در "شهر صد دروازه"

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه سفر به شهرستان دامغان در گفت‏وگو با خبرنگار فارس در دامغان در این‌باره اظهار کرد: به شهرستان دامغان سفر کردیم تا طرح‏های میراث فرهنگی این شهرستان را بررسی و ارزیابی کنیم.

مسعود علویان‏صدر ادامه داد: در نشستی مشترک با مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از فعالان و تصمیم‏گیران شهرستانی، به گفت‏وگو درباره مسائل مختلف پرداخته و و در نهایت، تصویب طرح‏های مرمت و احیای سه اثر تاریخی در دامغان نتیجه بخشی از این نشست شد.

 

* مرمت کاروانسرای شاه عباسی دامغان

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین از تهیه طرح مرمت کاروانسرای شاه عباسی دامغان توسط میراث فرهنگی استان سمنان خبر داد.

فرماندار دامغان نیز پیش‏تر از اختصاص 5 میلیارد ریال اعتبار برای مرمت و بازسازی کاروانسرای شاه عباسی دامغان خبر داده بود.

مرتضی علی‏آبادی گفت: این میزان اعتبار اختصاص یافته، ملی و استانی بوده و پیش از مرمت و بازسازی، این مکان تاریخی به موزه مردم‏شناسی تبدیل می‏شود.

رئیس کارگروه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دامغان تصریح کرد: برای تجهیز کامل این کاروانسرا تا به موزه مردم‏شناسی تبدیل شود، به 12 میلیارد ریال دیگر اعتبار نیاز است.

وی افزود: شهرستان دامغان با دارا بودن آثار تاریخی و فرهنگی و وجود اماکن مذهبی نیاز به یک موزه مردم‏شناسی دارد و با تجهیز، مرمت و بازسازی این کاروانسرا این خواسته به حق مردم دامغان تحقق پیدا خواهد کرد

 

* مرمت و احیای خانه‏های میررحیمی و ابراهیمی

علویان‏صدر در ادامه این گفت‏وگو به تصویب اختصاص اعتبار مورد نیاز برای مرمت و احیای خانه‏های میررحیمی و ابراهیمی در دامغان اشاره کرد.

وی یادآور شد: اعتبار لازم در این بخش توسط معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تامین می‏شود.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ خانه ابراهیمی در ابتدای محله امام و روبه‏روی کتابخانه عمومی شماره یک اداره ارشاد قرارگرفته است.

ورودی آن به صورت سه طاق هلالی بوده که وسطی بزرگ‏تر از دو طاق طرفین محسوب می‏شود و فاقد در است.

پس از آن هشتی قرار داشته که در دو ضلع انتهای هشتی دو در وجود دارد.

این خانه به شکل اندرونی و بیرونی ساخته شده است که یکی از درها به اندرونی و دیگری به بیرونی راه می‏یابد.

ابتدا قسمت بیرونی آن که شامل یک بادگیر قدیمی بوده؛ بعد از در داخل هشتی وارد راهرو می‏شود و به وسیله دو پله در داخل حیاط راه می‏یابد.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ خانه میررحیمی نیز در بالا محله دامغان و در ورودی آن روبه‏روی خیابان خندق قرار دارد.

این بنا دارای حیاط وسیع با یک درخت توت قدیمی است و پنجره‏های این ساختمان و ورودی آن در طرف شرق واقع شده شامل دو ورودی با طاق هلالی قمی است، یک ردیف پنجره بر روی ورودی‏ها در قسمت بالا به صورت سرتاسری زده شده که دارای طاق جناقی تند است.

این خانه دارای مجموعه وسیعی بوده که اکنون قسمت اعظم آن به صورت ساختمان‏های جدید بنا شده و فقط این قسمت باقی مانده است.

انتهای پیام/س10

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول