مینا قاضیزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان اظهار داشت: آلودگیهای ثانویه از جمله مخاطرات مهم سلامت فرآوردهای خام دامی هستند.
وی با اشاره به نظارتهای دامپزشکی در تمام مراحل پرورش دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل، مراحل تولید، بستهبندی و توزیع فرآوردهای خام دامی چون گوشت قرمز و سفید، شیر و عسل افزود: آلودگیهای ثانویه از طریق محیط به فرآوردهای خام دامی منتقل میشوند، لذا بستهبندی بهترین روش در پیشگیری از این آلودگیها و سالم ماندن فرآوردهای تولیدی است.
مشاور مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: به همین دلیل معتقد هستیم، فرهنگ مصرف محصولات بستهبندی باید در جامعه نهادینه شود و این مهم فقط با انجام آموزشهای مدون و اطلاعرسانی گسترده با همکاری رسانههای جمعی ممکن است.
وی بیان داشت: به منظور افزایش ارائه خدمات مطلوب بهداشتی به هم استانیهای عزیز و افزایش مصرف فرآوردهای خام دامی بستهبندی شده کارگاههای بستهبندی ماهی، میگو و مرغ باید گسترش یابد.
قاضیزاده با اشاره به اینکه بسیاری از مسمومیتهای غذایی از طریق مصرف فرآوردههایی است که تاریخ مصرف آنها گذشته و غیر قابل مصرف هستند، ایجاد میشود، عنوان کرد: تشخیص به موقع موارد تخلف و عرضه فرآورده تاریخ گذشته، میتواند از بروز این بیماریها در بین شهروندان جلوگیری کند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به کمبود نیرو و اعتبارات دامپزشکی و گستردگی استان کرمان اذعان داشت: از مصرفکنندگان فرآوردههای خام دامی بستهبندی شده درخواست میشود، تخلفات را گزارش کنند.
وی خاطرنشان کرد: شهروندان هنگام خرید محصولات با دقت لازم به درج تاریخ تولید و انقضا روی بستهبندی و شرایط نگهداری توجه موارد مشکوک را به منظور رسیدگی بازرسان نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی گزارش کنید.
انتهای پیام/غ20