فرهاد سحرخیز امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد، اظهار داشت: در حال حاضر به دلیل این ضعف و استمرار صدور فلهای زعفران توسط برخی از شهرهای امیرنشین، زعفران ایران با زعفران تقلبی مخلوط و به مشتریان عرضه میشود.
عضو فراکسیون صنایع غذایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تولید فراوان زعفران تقلبی در این کشور، افزود: به تازگی عناصر سودجو با استفاده از ریشههای نشاستهای، زعفرانی سرطانی تولید میکنند.
عضو هیئت مدیره صندوق صادرات زعفران با بیان اینکه زعفران مهمترین محصول ویترین صادراتی کشور در بخش کشاورزی به شمار میآید، تصریح کرد: با این حال هماکنون در این عرصه شاهد تقلبهای زیادی هستیم.
وی ابراز تأسف کرد: با وجود تمامی تلاشها در این زمینه بیش از 70 درصد زعفران صادراتی کشور به صورت فلهای صادر میشود.
سحرخیز با تأکید بر اینکه صادرات فلهای از جمله عوامل مهم سوءاستفاده فرصتطلبان از زعفران در کشورهای خارجی است عنوان داشت: طلای سرخ برای رفع چالشهای صادراتی در بازار جهانی و نیز جلوگیری از سوءاستفاده فرصتطلبان نیازمند برند ملی است.
وی با اشاره به اینکه محصول زعفران به عنوان صنایع خراسان معروف است با اشاره به عوارض خشکسالیهای اخیر بر روند تولید زعفران ابراز داشت: با توجه به پیامدهای خشکسالی امسال شاهد کاهش 30 درصدی تولید طلای سرخ در مناطق مختلف کشور به ویژه استانهای خراسان رضوی و جنوبی بودهایم.
وی با ابراز تأسف از این موضوع که خشکسالیهای اخیر همچنین سبب کاهش وزن پیاز زعفران شده است، تأکید کرد: باید در این زمینه دولت حمایتهای مناسبتری را از زعفرانکاران و کشاورزان داشته باشد.
سحرخیز متذکر شد: کشت طلای سرخ که از دیرباز در خراسان رضوی و جنوبی متداول بوده، مهمترین وسیله کسب درآمد بسیاری از روستاییان این مناطق به شمار میآمده است.
وی بیان داشت: در موسم برداشت، زنان سختکوش خراسانی چشم به مزارع و گلهای بنفش زعفران دوخته و با تحمل زحمتهای طاقتفرسا محصول خود را روانه بازار میکنند.
وی با بیان اینکه خشکسالیهای پیدرپی پوک شدن پیازهای زعفران را به دنبال داشته است، خاطرنشان کرد: این موضوع همزمان با فرارسیدن فصل برداشت زعفران آثار خود را در برخی از سطوح زیر کشت مانند شهرستانهای گناباد و رشتخوار به نمایش گذاشته است.
انتهای پیام/م20/ط4000
اخبار مرتبط
-
تنها 15درصد زعفران کشور به صورت بستهبندی صادر میشود
-
تسهیلات 150 میلیون ریالی به زعفرانکاران سیرجانی
-
28 درصد زعفران ایران متعلق به خراسان جنوبی است
-
تفاهمنامه تحقیق و پژوهش در مورد زرشک و زعفران منعقد شد
-
برند ملی زعفران گامی برای اثبات ایران در تولید زعفران در جهان است
-
سطح زیرکشت زعفران در مهریز 40 هکتار افزایش یافت
-
خالصسازی فرآوردههای دارویی از گیاه زعفران
-
زعفرانهای وارداتی عربستان شیمیایی است
-
2 هزار کیلوگرم زعفران در یزد برداشت شد
-
سرخی زعفران ایران در مزارع خشخاش افغانستان رنگ میبازد
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد
شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.