اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

گلودرد مهم‌ترین بیماری عفونی در کودکان است

خبرگزاری فارس: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: گلودرد ناشی از استرپتوکک پیوژنزاز مهم‌ترین بیماری‌های عفونی در کودکان پنج تا 15 سال است.

گلودرد مهم‌ترین بیماری عفونی در کودکان است
به گزارش خبرگزاری فارس از انزلی، محمد زیبایی بعد از ظهر امروز در همایش سراسری مقاومت به داروهای ضد میکروبی و تجویز منطقی آنها به بررسی شیوع گلودرد استرپتوکوکی در کودکان اشاره کرد و اظهار داشت: گلودرد ناشی از استرپتوکک پیوژنزاز مهم‌ترین بیماری‌های عفونی در کودکان پنج تا 15 سال است.
وی با بیان اینکه بیماری مذکور معمولاً با پنی‌سیلین درمان می‌شود، افزود: برخی کودکان به این دارو حساسیت دارند و از آنتی‌بیوتیک‌های دیگر مانند اریترومایسین استفاده می‌شود.
به گفته زیبایی، 310 کودک برای مطالعه مقاومت آنتی‌بیوتیکی در بیمارستان شهدای عشایر خرم‌آباد مورد مطالعه قرار گرفتند و از 21 درصد آنها استرپتوکک جدا شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مقاومت آنتی‌بیوتیکی در این مطالعه را 3.13 درصد به اریترومایسین، 36.8 درصد آمپی‌سیلین، 12.3 درصد تتراسایکلین و 13.04 درصد را جنتامایسین عنوان کرد و گفت: این کودکان به پنی‌سیلین، سفالوتین و وانکومایسین حساس بودند.
وی با تاکید بر اینکه باکتری‌های مذکور هنوز به پنی‌سیلین مقاوم نبوده و نخستین انتخاب درمانی است، اظهار داشت: با توجه به حساسیت برخی از بیماران به پنی‌سیلین و مقاومت برخی گونه‌ها به بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها توصیه می‌شود قبل از تجویز آنتی‌بیوتیک به بیماران، آنتی‌بیوگرام گرفته شود.
 
*عفونت خون عامل عفونت قلب است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در این همایش با اشاره به بررسی کشت خون نوزادان مشکوک به سپتی سمی در بیمارستان ابوذر اهواز گفت: در اصطلاح پزشکی به عفونت خون سپتی سمی می‌گویند.
به گفته معصومه یحیوی، سپتی سمی می‌تواند عامل بسیاری از عفونت‌های مختلف از جمله قلب، مغز، ریه، کلیه و دستگاه گوارش باشد.
وی با تاکید بر اینکه اگر بیماری عفونت خون به‌موقع درمان نشود می‌تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد، افزود: سپتی سمی نوزادی عفونت خون شیرخوار کمتر از یک ماهه است که علائم سیستمیک عفونت را به همراه دارد.
یحیوی وجود تظاهرات بالینی بیماری سپتی سمی را سبب افتراق با دیگر بیماری‌ها در نوزادان دانست و تصریح کرد: کشت خون 246 نوزاد مشکوک به این بیماری مورد بررسی قرار گرفت.
عضو گروه علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه از 246 نمونه خون مشکوک به سپتی سمی 24.79 درصد کشت خون مثبت داشتند، خاطرنشان کرد: باکتری‌های جدا شده شامل استافیلوکوک، انتروباکتر، ای‌کلی، دیفتروئید، کلبسیلا، سودوموناس و سیتروباکتر بودند.
وی باکتری‌های جدا شده از استافیلوکوک با 43.33 درصد و انتروباکتر را با 31.66 درصد ذکر کرد و بیان داشت: 7.69 درصد موارد مثبت استافیلوکوک مربوط به استافیلوکوک کواگولاز مثبت و 92.30 درصد مربوط به کواگولاز منفی بوده ضمن اینکه در این بررسی بیشترین مقاومت دارویی استافیلوکوک‌ها به سفتریاکسون مشاهده شد.
یحیوی با اشاره به اینکه درصد شیوع استافیلوکوک‌های کواگولاز منفی در این بررسی نسبت به دیگر باکتری‌ها بیشتر بود، یادآور شد: انتروباکتر نیز از شیوع بالایی برخوردار بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیشترین حساسیت باکتری‌های جدا شده نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها را به جنتامایسین اعلام کرد و اذعان داشت: استافیلوکوک‌ها پس از آن بیشترین حساسیت را نسبت به وانکومایسین و کمترین حساسیت را نسبت به اریترومایسین نشان دادند.
انتهای پیام/و۱۰
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول