اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

نامشخص

گزارش فارس از کشتار دام در مسیر پاوه ـ کرمانشاه؛

گوشت‌هایی که سلامت شهروندان را تهدید می‌کند

خبرگزاری فارس: کشتار غیر قانونی دام و عرضه گوشت به شهروندان در مسیر پاوه به کرمانشاه سلامت شهروندان را تهدید می‌کند.

گوشت‌هایی که سلامت شهروندان را تهدید می‌کند
به گزارش خبرگزاری فارس از پاوه، گوشت قرمز یکی از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین اقلام پروتئینی در سبد مصرف خانوار است و در سلامت و رشد بدن نقش مهمی بر عهده دارد بنابراین نظارت بر نحوه تهیه و توزیع آن، جزو اساسی‌ترین نیازهای شهروندان به شمار می‌آید.
این نیاز مهم باید همیشه مدنظر دست‌اندرکاران نظام سلامت قرار گرفته و به عنوان یک ضرورت نگریسته شود در غیر این صورت شاهد مبتلا شدن شهروندان به بیماری‌های مشترک انسان و دام خواهیم بود.
چند سالی است همه مسافرانی که مسیر پاوه به کرمانشاه یا به عکس را طی می‌کنند در نقاطی از این مسیر و در جوار برخی روستاها، شاهد کشتار دام و عرضه گوشت به شهروندان از سوی برخی افراد سودجو هستند.
دام‌هایی که در کنار جاده و در فضای باز کشتار شده و گوشتشان به مردم فروخته می‌شود بدون هیچ‌گونه نظارتی ذبح شده و مصرف گوشت آنها سلامت شهروندان را در معرض تهدید جدی قرار می‌دهد.
این کشتار غیر قانونی طی چند سال اخیر، در حالی به صورت روزمره انجام می‌شود که مطابق قانون، هر گونه کشتار دام که خارج از محیط کشتارگاه و بدون نظارت بهداشتی و شرعی انجام پذیرد، تخلف محسوب می‌شود.
نکته دیگر اینکه، با توجه به همجوار بودن شهرستان‌های غربی استان با کشور عراق و ورود دام به صورت قاچاق از مرز به کشور بیم آن می‌رود که دام‌های وارد شده به کشور مبتلا به بیماری خاصی بوده و مصرف کنندگان را با مشکل مواجه کنند.
یک پزشک در خصوص مصرف گوشت غیر بهداشتی و آلوده به خبرنگار فارس گفت: گوشت و فرآورده‌های گوشتی یکی از فساد پذیرترین مواد غذایی بوده و محیط بسیار مساعدی برای فعالیت میکروب‌ها، مخمرها و کپک‌ها است.
فاطمه خسروی تصریح کرد: بسیاری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از راه گوشت آلوده یا گوشت حیوان بیمار به انسان منتقل می‌شود که از مهم‌ترین این بیماری‌ها می‌توان به سیاه زخم، سل گاوی، آلودگی‌های انگلی و مسمومیت غذایی اشاره کرد.
از دیگر مضرات این شیوه کشتار غیراستاندارد، آلوده شدن محیط زیست در نقاطی است که این کار انجام می‌شود چرا که علاوه بر خون ناشی از ذبح دام، موادی از بدن حیوان هم که قابل فروش نیست در طبیعت رها می‌شود و عوارض خاص خود را به محیط تحمیل می‌کند.
با لحاظ موارد فوق و در پیش بودن ایام محرم و به تبع آن افزایش تقاضا برای گوشت و همچنین در نظر گرفتن هزینه‌های بالای درمان در کشور و برنامه‌هایی که امروزه در سراسر دنیا برای پیشگیری از بیماری‌ها دنبال می‌شود، ضروری است مسئولان شورای سلامت استان برای مقابله با کشتار غیراستاندارد دام در کنار جاده‌ها و فروش گوشت آنها به مردم، چاره اندیشی کرده و این معضل را برای همیشه ریشه‌کن کنند.
انتهای پیام/غ20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول