اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر کل دفتر امور آب و خاک کشاورزی ‌وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:

تجهیز 3300 ‌هکتار از اراضی کشاورزی ‌به سامانه زهکشی زیرزمینی‌

خبرگزاری فارس: مدیر کل دفتر امور آب و خاک کشاورزی معاونت آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی از تجهیز 3 هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی کشور ‌به سامانه زهکشی زیرزمینی خبر داد.

تجهیز  3300 ‌هکتار از اراضی کشاورزی ‌به سامانه زهکشی زیرزمینی‌
به گزارش خبرگزاری فارس از کرج به نقل از روابط عمومی معاونت آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی مستقر در کرج، علیرضا پرستار با اشاره به اینکه در حال حاضر بین 5/1 تا 2 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور نیاز مبرم به زهکشی دارند، گفت: با گسترش شبکه‌های آبیاری نیاز به زهکشی نیز به تبع آن ضرورت بیشتری پیدا خواهد کرد و این ضرورت در اراضی با شیب کمتر بیشتر احساس می‌شود.
وی تأکید کرد: اجرای پروژه‌های زهکشی دارای توجیه اقتصادی و اجتماعی فراوانی است، زیرا در شرایطی که تهویه خاک به خوبی صورت نگیرد، مراحل رشد گیاه مختل شده و قطعاً با کاهش محصول و یا خارج شدن اراضی کشاورزی از لحاظ انتفاع مواجه خواهیم شد.
مدیرکل دفتر امور آب و خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان ساخت: باید پذیرفت نه تنها منابع آب محدود است، منابع خاک نیز از همان محدودیت برخوردار است و بحث امروز کشاورزی کشور، اصلاح خاک‌های دارای محدودیت است، اصلاح خاک‌های شور، قلیا و شور قلیا نیز از جمله اهداف اجرای پروژه‌های زهکشی به شمار می‌رود.
وی ایجاد وضعیت مناسب برای رشد گیاهان و جلوگیری از تخریب اراضی، حفظ محیط زیست و کاهش مخاطرات زیست محیطی، جلوگیری از تخریب تأسیسات آبیاری موجود، افزایش میزان تولید و برداشت محصول در این اراضی با بهبود وضعیت خاک و فراهم آمدن امکان کشت دوم در اراضی شالیزاری را از مزایای اجرای طرح‌های زهکشی در کشور نام برد.
پرستار یادآور شد: علاوه بر این‌ها، اشتغالزایی و توسعه اقتصادی و اجتماعی، فراهم آمدن شرایط لازم برای کاربرد ماشین آلات کشاورزی و ... نیز از دیگر مزایای اجرای پروژه‌های زهکشی زیرزمینی به حساب می‌آید.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری 3 هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی کشور مجهز به سامانه زهکشی زیرزمینی خواهد شد گفت: برای اجرای این حجم از عملیات 70 میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده است.
به گفته این مدیر بیشترین سطح زهکشی زیرزمینی اجرا شده و در دست اجرا تا کنون را در استان خوزستان با 141 هزار و 52 هکتار ذکر کردند.
پرستار در پایان کمبود اعتبارات و نبود ردیف اعتباری مستقل را از مشکلات موجود در اجرای طرح‌های زهکشی نام برد و افزود: امید است در بیست و یکمین کنگره بین‌المللی آبیاری و زهکشی که طی روزهای بیست و هفتم مهر تا اول آبان ماه سال‌جاری در تهران برگزار خواهد شد برای رفع مشکلات و تنگناهای موجود در اجرای طرح‌های زهکشی در کشور راه‌حل‌های مناسبی توسط مسئولان ذیربط در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/ش30
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول