اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی:

مدیریت سبز اهداف توسعه پایدار جامعه را محقق می‌کند

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه نظام مدیریت سبز مجموعه‌ای از مطالعات و اقدامات هدفمند است که در سطوح مختلف دستگاه‌های دولتی صورت می‌گیرد، گفت: مدیریت سبز حفاظت از محیط زیست اهداف توسعه پایدار جامعه را محقق می‌کند.

مدیریت سبز اهداف توسعه پایدار جامعه را محقق می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، امیر انصاری بعد از ظهر امروز در کارگروه آمایش و محیط زیست استان مرکزی، اظهار داشت: مدیریت سبز یکی از راهکارهای موثر در تغییر رفتارهای مصرفی و بهینه سازی مصرف است.

وی با بیان اینکه مدیریت مصرف سبز در ماده 190 قانون برنامه پنجم برای تمامی موسسات، نهادهای عمومی غیر دولتی و ادارات با هدف کاهش اعتبار هزینه‌ای دولت الزام شده است، ادامه داد: اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ، بند ب تبصره 20 قانون بودجه، ماده 66 قانون برنامه چهارم توسعه نیز از الزام‌های قانونی اجرای این نظام است. 

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی خاطرنشان کرد: برنامه‌های مدیریت سبز در حوزه‌های کاهش مصرف انرژی و آب، مواد اولیه، کاغذ، مواد زاید جامد و بازیافت آنها و بهینه سازی ساخت و ساز و وسایل نقلیه است.

انصاری، اجتناب از مصرف بی‌رویه آب، برق، بنزین، گازوئیل و سایر اقلام و حامل‌های انرژی، اجتناب از مصرف بی‌رویه کاغذ، بازیافت ضایعات، مبارزه با عوامل آلوده کننده محیط‌های کار و زندگی، توسعه و نگهداری فضای سبز در محل‌های کار و تولید، آموزش کارکنان و مدیران و تغییر نگرش و بینش آنها برای استفاده بهینه از منابع موجود را از اهداف نظام مدیریت سبز عنوان کرد.

وی با بیان اینکه هم اینک سرانه مصرف برق در ایران دو هزار و 900 کیلوولت ساعت در سال است که استاندارد جهانی مصرف آن 900 کیلووات ساعت در سال می‌باشد بیان کرد: مصرف آب در کشور ایران 250 لیتر در روز  و در استان مرکزی 230 لیتر در روز است در حالیکه میانگین مصرف آب در جهان 150 لیتر در روز هدف‌گذاری شده است.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: میانگین مصرف بنزین هر خودرو در یکصد کیلومتر پیمایش در ایران 10 و هشت دهم لیتر است در حالیکه شاخص استاندارد جهانی مصرف بنزین چهار لیتر برای هر یکصد کیلومتر پیمایش و برای کشورهای پیشرفته تا دو لیتر نیز تعریف شده است.

انصاری یادآور شد: سرانه مصرف گاز در استان مرکزی 3 هزار متر مکعب و در تهران نیز یک هزار و 700 متر مکعب در سال است در حالیکه میانگین مصرف سالانه این ماده سوختی 985 متر مکعب در جهان است.

وی ادامه داد: سرانه تولید پسماند در ایران 800 کیلوگرم در سال است که این شاخص در سطح جهانی 292 کیلوگرم در سال می‌باشد که تمامی شاخص‌های مطرح شده نشانگر شکاف عمیق مصرف عادلانه منابع پایه ایران با استانداردهای جهانی است که این مهم نیازمند اصلاح رفتارها در تمامی بخش‌های زندگی مردم است.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی، ردپای اکولوژیکی و ظرفیت زیستی را دو شاخصه مهم جهانی در مدیریت سبز عنوان کرد و اظهار داشت: ظرفیت زیستی کشور ایران 8 درصد است و بر اساس مطالعات صورت گرفته در سال 90 ردپای اکولوژیکی ایران 2.66 هکتار و ردپای اکولوژیکی تهران 3.75 و در شهر اراک 3.99 هکتار است که این رقم بیش از شهر تهران است.

انصاری با بیان اینکه ردپاهای اکولوژیکی به ما نشان می‌دهند که ملل مختلف به چه میزان از طبیعت استفاده می‌کنند، تصریح کرد: ردپای اکولوژیکی بر اساس سرانه مصرف غذا، آب، برق، انرژی و تولید زباله محسوب می‌شود که در کشور ایران 4.5 برابر از ظرفیت زیستی از منابع استفاده می‌شود.

وی، مدیریت سبز را راهکار مناسبی برای کاهش ردپای اکولوژیکی در استان مرکزی دانست و گفت: در صورتی که شاخص‌های مدیریت سبز در منازل ، ادارات و دستگاه‌ها رعایت شود می‌توانیم رد پای اکولوژی را کاهش دهیم.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی در پایان آلودگی‌های موجود آب و خاک و هوا را ناشی از عدم رعایت استانداردهای مدیریت سبز عنوان کرد و فرهنگ سازی را  لازمه اجرای مدیریت سبز در استان مرکزی دانست.

انتهای پیام/87012/ذ40/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول