اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

یک پژوهشگر:

پژوهش تنها گزینه دستیابی به توسعه پایدار است

یک پژوهشگر و استاد دانشگاه گفت: پژوهش تنها گزینه دستیابی اصولی و هدفمند به توسعه موزون و پایدار است که باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان در سطوح مختلف جامعه قرار گیرد.

پژوهش تنها گزینه دستیابی به توسعه پایدار است

به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک، محمد فلاح‌صفری ظهر امروز در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر شهرستان آبیک که در سالن آمفی تئاتر شهید آوینی مجتمع فرهنگی و هنری باران شهر آبیک برگزار شد، با اشاره به جایگاه پژوهش در قرآن کریم اظهار داشت: جست‌و‌جوی حقیقت، پژوهشگری و پرسشگری در فطرت و ذات انسان و نیز به عنوان قوه عقل و اندیشه در ذهن انسان نهاده شده است.

وی نوع و سطح فعالیت‌های پژوهشی را یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت ذکر کرد و افزود: پژوهش، شاهراه ورود به توسعه، استقلال و خودکفایی و نیز از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در کشور است.

این پژوهشگر پژوهش را ضرورت تغییرناپذیر در حوزه زندگی دانست و ادامه داد: اگر در جامعه پژوهش نشود، دانش بشری افزایش نمی‌یابد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: یک پژوهشگر باید خود را متعهد بداند که کاری را که انجام می‌دهد خود و جامعه هدف از نتایج حاصل از پژوهش او بهره می‌برند بنابر این مسئولیت بسیار خطیری را بر عهده دارد.

فلاح‌صفری با بیان اینکه به طور قطع پژوهش زیربنای توسعه در جامعه است، خاطرنشان کرد: دانشی که امروز در اختیار داریم مرهون تلاش‌ها و زحمات افرادی است که درست فکر کردند و از ثمره تفکر آنان ما بهره برده‌ایم.

وی جلوگیری از بسیاری از دوباره‌کاری‌ها و توقف اتلاف وقت، بودجه و نیروی انسانی را از آثار پژوهش برشمرد و بیان کرد: برای رسیدن به خوشبختی و سعادت ناگزیر هستیم در همه عرصه‌ها تحقیق و پژوهش کنیم چراکه تحقیقات و پژوهش‌ها در اوج گرفتاری‌ها به داد انسان می‌رسد.

این پژوهشگر با اشاره به سوره مبارکه العصر افزود: با توجه به اینکه انسان همواره در خطا و زیان است، هر لحظه در رفتارهایش به بازنگری و تشخیص سره از ناسره و درست از نادرست نیاز دارد.

فلاح‌صفری عوامل سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و نیروی انسانی را از عوامل توسعه پژوهش در کشور بیان کرد و گفت: گسترش رویکرد پژوهش‌مدار در آموزش کشور از سطح آموزش ابتدایی تا پایان تحصیلات دانشگاهی ضروری است چراکه در مدیریت هدفمند فرآیند پژوهش زیاد توان عمل نکرده‌ایم.

وی استقرار نظام پیش‌دانشگاهی، آزمون استخدام ادواری و معافیت فرزندان طلاق را از نمونه اقدامات انجام شده بدون تحقیق در سطح کلان کشور عنوان کرد و گفت: نباید مشکل را به گردن این و آن بیندازیم بلکه باید در پی یافتن راهی برای برون‌رفت از مشکلات باشیم که حداقل این است که کاری نکنیم که آیندگان ما را به دلایلی از این قبیل سرزنش کنند بلکه باید با افتخار خدمت کنیم تا با افتخار در اذهان جاودانه بمانیم.

این مسئول با تأکید بر احصا و شناسایی مشکلات و تنگناهای موجود در جامعه و شناخت علل ایجادکننده آن‌ها گفت: اعتقاد، باور و ایمان به پژوهش باید در مدیران و دست‌اندرکاران نهادینه شود چراکه تا باور نکنیم که راه موجود پژوهش، انسان را به خیر و صلاح و خوشبختی می‌رساند، پا در این عرصه نمی‌گذاریم.

این استاد دانشگاه نقش پژوهش در توانمندسازی دولت‌ها را مؤثر خواند و افزود: برای اینکه در زندگی فردی، اجتماعی و در همه عرصه‌ها بتوانیم موفق عمل کنیم باید با پژوهش راهی برای برون‌رفت از آنچه که پیش روی ما قرار دارد پیدا کنیم که این امر مستلزم آگاهی و شناخت است.

فلاح‌صفری یادآور شد: فعالیت در عرصه پژوهش کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی است که علاقه اصل مهم برای گام نهادن در این مقوله است گرچه نتایج و ثمرات شیرینی به همراه دارد.

انتهای پیام/77006/ی30

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول