اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

پژوهشگر تاریخ اسلام:

فرقه‌سازی از پیامدهای تجدید حیات جاهلیت است

پژوهشگر تاریخ اسلام، تغییر و تحریف در دین را از پیامدهای تجدید حیات جاهلیت برشمرد و گفت: یکی از مصادیق این تغییر و تحریف، فرقه‌سازی است.

فرقه‌سازی از پیامدهای تجدید حیات جاهلیت است

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، حجت‌الاسلام حسن شفیعی در سومین مرحله از سلسله نشست‌های تاریخ تحلیلی اسلام با عنوان «از سقیفه تا عاشورا» که یکشنبه شب در سالن اجتماعات دانشکده علوم پایه دانشگاه بین‌المللی امام خمینی برگزار شد، اظهار داشت: تغییر و تحریف دین از پیامدهای تجدید حیات جاهلیت است که فرقه سازی از جمله مصادیق آن است.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تمام آیین‌های جدید رنگ و بوی تصوف دارد، گفت: برخی از این فرقه‌ها با تظاهر به اهمیت دادن به صلح و صفا، خوب بودن همه انسان‌ها و دوستی با آنها، تا آنجا پیش می‌روند که لعنت کردن یزید را نادرست می‌دانند. 

وی تحریف حدود الهی را از دیگر زیرمجموعه‌های این تحریف ذکر کرد و افزود: اینکه بر روایات نبوی مردم در هنگام ظهور امام زمان (عج) از اسلامی که از سوی آن حضرت وارد جامعه می‌شود، تعجب می‌کنند به این دلیل است که حدود الهی پیش از ظهور امام تغییر کرده است.

پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان اینکه جعل احادیث از دیگر راه‌های ایجاد تغییر و تحریف در دین محسوب می‌شود، ادامه داد: پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) مجموعه گسترده‌ای از جاعلان حدیث تشکیل شد.

شفیعی اضافه کرد: گستردگی جعل احادیث در آن دوران تا آنجا بود که امام علی (ع) با اینکه نخستین فرد ایمان آورنده به اسلام بوده و از نوجوانی با پیامبر زندگی می‌کرده است، احادیث محدودی از پیامبر نقل کرده؛ اما افرادی مانند ابوغریره که تنها 19 ماه با آن حضرت همراه بوده، به نقل احادیث متعددی از ایشان پرداخته است.

وی اضافه کرد: برخی دیگر از احادیث نیز به گونه ای تحریف شد که فضایل امیرالمومنین را به دیگران و رذایل دیگران را به ایشان نسبت می داد که این نشان دهنده تجدید حیات جاهلیت پس از رحلت پیامبر(ص) است.

این استاد حوزه و دانشگاه حذف فیزیکی و اجتماعی پیشوایان و پیروان راستین آنان را از پیامدهای دیگر تجدید حیات جاهلیت عنوان و تصریح کرد: پس از رحلت پیامبر اسلام، جاهلان امیر مومنان را در تمام عرصه ها از جمله سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تحریم کردند که غصب باغ فدک نمونه‌ای از تحریم‌های اقتصادی و منزوی کردن نخستین امام شیعیان است.

شفیعی با بیان اینکه محبان و پیروان حضرت علی (ع) نیز از آسیب دشمنان ایشان در امان نبودند، یادآور شد: پیامد جوامع جاهلی این است که خوبان و پیشوایان سر کار نباشند و پیروان نیز حذف شوند.

در دومین مرحله از نشست از سقیفه تا عاشورا، جهل به عنوان مهلک‌ترین و خطرناک ترین بیماری جوامع انسانی مطرح و بر ضرورت شناخت آن برای درمان این بیماری تاکید شد.

همچنین در این نشست انحراف از مسیر توحید و گرایش به بت پرستی، تعصبات قومی و قبیله‌ای، ابتلا به رباخواری، کلاه برداری، غش در خرید و فروش، شکل‌گیری بازار مسموم، اشرافی‌گری و وجود غول‌های ثروت و نیز عمیق شدن فاصله طبقاتی از ویژگی های نظام جاهلی عنوان شد.

گفتنی است چهارمین مرحله از سلسله نشست‌های از سقیفه تا عاشورا یکشنبه آینده در همین دانشگاه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/77011/ن30/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول