به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، رضا عظیمی ظهر امروز در جلسه هماندیشی با باغداران استان مازندران، با اشاره به اینکه تنوع محصولات کشاورزی مازندران سبب شد تا دستاوردهای استان در کشور برجسته شود، اظهار داشت: قابلیت نسبی کشاورزی مازندران بحث باغداری است.
وی اولویت نخست مازندران در بحث باغداری را در پرورش و تولید کیوی دانست و ادامه داد: 90 درصد کیوی کشور در مازندران تولید میشود.
عظیمی افزود: طبق برنامهریزیهای مناسب تولید کیوی مازندران به 2.2 میلیون تن رسید.
این مسئول با بیان اینکه مازندران تامین کننده 50 درصد مرکبات کشور است، تصریح کرد: از لحاظ کمی و کیفی مرکبات مازندران بیش از سایر استانها مشتری دارد.
وی سرنوشت باغداری مازندران را در بازرگانی مناسب دانست و ادامه داد: فرایند بعد از تولید باید مشتری پسند باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه جهتگیری باغداران در محصولات باغی باید به سمت اقتصادی تولیدات پیش رود، اظهار داشت: عواملی همچون کیفی بودن محصول، روش بسته بندی، ظاهر مرکبات و نیز نگهداری مطابق نیاز مصرف کننده سبب پایداری تولید و بازرگانی موفق میشود.
وی موفقیت کشاورز را در بازاریابی مناسب دانست و ادامه داد: محصول کشاورزی باید در بحث بازرگانی قابلیت فروش داشته باشد.
عظیمی یکی از مشکلات مازندران در مباحث کشاورزی را بخش فرایند بازار رسانی و فرآوری مرکبات عنوان کرد.
وی افزود: اینکه باغداران مرکبات را بیش از زمان موعد برداشت کنند و سورتینگداران به روش غیر علمی سبززدایی کنند درست نیست.
عظیمی استفاده از انواع واکسهای نگهدارنده مرکبات را مطابق میزان اعلام شده مرکز تحقیقات دانست و گفت: فرایند نگهداری غیرمجاز مرکبات دغدغه سازمان جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی برای پایداری تولید محصولات کشاورزی و باغی با دانشگاه علوم پزشکی و سازمان صنعت، معدن و تجارت همراه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه جامعهنگری سبب رفع بسیاری از مشکلات کشاورزان و باغداران می شود، خاطر نشان کرد: برای تولید پایدار در بخش باغداری نیاز است واحدهای سورتینگ، بستهبندی و سردخانه با تولید کنندگان همراه باشند.
انتهای پیام/86006/ل30/ض1002