به گزارش خبرگزاری فارس از اراک سید احمدرضا سیدعلیان صبح امروز در نشست کمیته ملی تخصصی گوشت قرمز کشور در اراک گفت: سالانه 980 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید میشود که 470 هزار تن آن از دام سبک و مابقی از دامهای سنگین است.
وی با اشاره به برنامه چهارم توسعه مبنی بر تامین نیاز 29 گرمی پروتئین روزانه برای هر فرد افزود: در برنامه پنجم توسعه این میزان 33 گرم پیشبینی شده که باید تامین شود.
مدیرکل مرکز اصلاحنژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: متاسفانه از نظر آمایشی بر روی کشور کار نشده است و با انجام طرح آمایش سرزمینی میتوان با بهرهگیری از مواهب طبیعی و عوامل محیطی اعم از آب، خاک، رطوبت و زیرساختهای تامین علوفه هزینه تولید را کاهش دهیم.
سیدعلیان با تاکید بر ضرورت تولید اقتصادی گوشت قرمز بیان کرد: در کمیته ملی تامین و تولید گوشت قرمز، تولید گوشت قرمز بر اساس اقلیم و ظرفیت هر منطقه و سهم تولیدی گاو، گاو میش، بز و گوسفند و همچنین ذائقه مصرف گوشت مردم در دستور کار قرار دارد.
به گفته وی در این کمیته همچنین تامین و تولید گوشت قرمز باید با بهرهگیری از کارشناسان خبره و ارائه نظرات کارشناسی و تحولگرایانه و در نظر گرفتن تمام جوانب برنامهای برای تولید گوشت با هزینه کمتر انجام شود.
وی خاطر نشان ساخت: نظرات و برنامهای که در کمیته ملی تخصصی گوشت قرمز کشور ارائه میشود باید در راستای حل مشکلات تولید و گرهگشایی از بخش تولید باشد و ظرفیت قرار گرفتن مبنای کار برای تصمیمگیریهای کشور را داشته باشد.
مدیرکل مرکز اصلاحنژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بازدید از مراکز تولید و واحدهای پرواربندی نقش موثری در مدیریت گوشت قرمز دارد، تصریح کرد: بازدید از واحدها موجب آشنایی بیشتر از شرایط تولیدکنندگان شده و باعث میشود طرحی که آماده میشود با شرایط واقعی و اقتصادی تولیدکنندگان مطابقت داشته باشد.
وی بر لزوم حمایت همهجانبه از تولیدکنندگان تأکید کرد و ادامه داد: امروز دغدغه تولیدکنندگان کاملاً مشخص است و این کمیته میتواند با مشارکت تعاونیها و یا ایجاد اتحادیه پرواربندان کشور برنامه و نسخهای برای مرکز اصلاحنژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ارائه کند.
انتهای پیام/87002/ع30/ث3001