حسنعلی رحیمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در زمینه تولید محصولات سالم با استفاده از روش مبارزه بیولوژیکی اظهار داشت: با توجه به اینکه یکی از اهداف سازمان جهاد کشاورزی تولید و عرضه محصولات سالم است در راستای این هدف استفاده از روش مبارزه بیولوژیکی برای تولید محصولات سالم است.
وی ادامه داد: روش تولید محصولات سالم به گونهای است که سموم استفاده شده در آنها بیولوژیک بوده به این معنا که باقیمانده نداشته و در صورت وجود در حد مجاز است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی اصفهان محصولات تولید شده با روش مبارزه بیولوژیک را گوجهفرنگی، سیب درختی، انار، سبزی و صیفی، پسته و محصولات گلخانهای از جمله خیار، فلفل، گوجه و بادمجان نام برد.
این مسئول افزود: تولید محصولات سالم در سال گذشته 200 هزار تن بوده که در حال حاضر همین میزان تولید نیز در بازار عرضه با مشکل مواجه بوده و استقبال چندانی از سوی مردم نداشته است.
رحیمی با بیان اینکه محصولات تولید شده با روش مبارزه بیولوژیکی استاندارد است تصریح کرد: در حال حاضر با وجود اینکه تولید این محصولات مطابق با استاندارد بوده، اما در بازار میان این محصولات و سایر محصولات تولیدی تفاوتی وجود نداشته و مورد استقبال قرار نمیگیرد.
وی ادامه داد: در راستای معرفی این محصولات به مردم و رفع مشکلات عرضه آن باید فرهنگسازی لازم در زمینه استفاده از آنها انجام شود، در بازار مکان مشخصی در نظر گرفته شود که قابل تشخیص از سایر محصولات بوده و ارگانهایی برای خرید و عرضه آنها وجود داشته باشد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه تولید محصولات سالم تحت نظارت کلینیکهای گیاهپزشکی است، خاطرنشان کرد: در بعضی از این محصولات مبارزه با آفات به صورت بیولوژیکی و با استفاده از عوامل زنده و بدون استفاده از هیچگونه سم در آنها بوده و در پارهای دیگر از این محصولات سمهای سیف استفاده میشود که باقیماندهای بر روی محصولات نداشته و یا باقیمانده آنها کم بوده که ضرری برای انسان ایجاد نمیکند.
وی با بیان اینکه تولید این محصولات به مدت سه سال است که در استان انجام میگیرد، ابراز داشت: طبق قانون تا پایان برنامه پنجم باید 25 درصد از سطح زیر کشت این محصولات را پوشش دهیم و تاکنون نیز موفق به پوشش 19 درصد از سطح زیر کشت شدهایم.
رحیمی گفت: محصولات که به روش مبارزه بیولوژیک تولید میشود اولویت بندی شده و محصولاتی که به صورت تازه و بدون پروسه تبدیل مورد استفاده عموم قرار گرفته و سم بیشتری در آنها استفاده میشود در اولویت قرار دارد.
این مسئول تصریح کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت این محصولات 30 هکتار محصولات گلخانهای، 2 هزار هکتار انار، 2 هزار هکتار سیب، یک هزار هکتار برنج و 700 هکتار گوجه فرنگی که در کل شهرستانهای استان تولید میشود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه تولید این محصولات در استان موفق بوده، متذکر شد: تاکنون 259 بهرهبردار توانستهاند مهر استاندارد دریافت کنند و در این زمینه دارای رتبه اول کشور هستیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت استان برای تولید این محصولات زیاد است، اذعان داشت: به دلیل استقبال کشاورزان اگر این روش مبارزه جایگزین شود میتوان 50 درصد از محصولات خود را تحت پوشش مبارزه غیرشیمیایی و یا روش تلفیقی (IPM) قرار دهیم.
انتهای پیام/63015/ن30/ژ1001