اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس از آبیک گزارش می‌دهد

سایه شوم گرانی بر سر لبنیات

دو سه هفته‌ای است که قیمت لبنیات در کشور افزایش یافته به طوری که برخی شرکت‌های لبنی برای چندمین بار شیر و لبنیات را گران کرد‌ه‌اند.

سایه شوم گرانی بر سر لبنیات

به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک، به رغم وعده‌های مسئولان سازمان حمایت کشور مبنی بر مخالفت با هرگونه افزایش قیمت شیر و لبنیات تا سال آینده، طی چند روز اخیر برخی شرکت‌های لبنی برای چندمین بار نرخ شیر و لبنیات را افزایش داده‌اند.

بررسی قیمت خرده‌فروشی لبنیات در سطح شهر آبیک بیانگر آن است که طی چند روز اخیر نرخ برخی محصولات لبنی افزایش یافته است.

سهیل حاجیان از خواروبار فروشان شهر آبیک به خبرنگار فارس می‌گوید: از آغاز امسال تا یکی دو ماه پیش در زمینه لبنیات افزایش قیمت نداشته‌ایم؛ ولی به تازگی بر قیمت برخی محصولات لبنی افزوده شده است.

وی می‌افزاید: یکی از شرکت‌های لبنی، قیمت شیر را تا سه هزار ریال و خامه را تا یک هزار ریال افزایش داده است.

این خواروبارفروش اضافه می‌کند: یکی دیگر از شرکت‌های لبنی قیمت ماست را تا دو هزار ریال، پنیر را تا شش هزار ریال، پنیر زیره را تا پنج هزار ریال و قیمت پنیر صد گرمی را تا دو هزار ریال افزایش داده است.

حاجیان که شش سال است در خواروبارفروشی مشغول به کار است، تصریح می‌کند: یکی از شرکت‌های لبنی، قیمت ماست را تا سه هزار ریال، قیمت خامه پاکتی بزرگ را تا پنج هزار ریال و قیمت شیر را تا سه هزار ریال افزایش داده است.

وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار فارس که مردم در برابر افزایش قیمت‎‌ها چه واکنشی نشان می‌دهند، بیان می‌کند: انگار گرانی برای مردم به یک عادت تبدیل شده است و امری عادی محسوب می‌شود.

حاجیان ادامه می‌دهد: تنها چیزی که مردم می‌گویند این است که باز هم گران شده است و ما با تأیید حرف مردم، پاسخ دیگری نداریم که بدهیم.

افزایش 13 تا 14 درصدی قیمت انواع دوغ

علیرضا سرزارع یکی دیگر از خواروبار فروشان شهر آبیک که هشت سال است در سوپرمارکت فعالیت می‌کند، به خبرنگار فارس در شهرستان آبیک می‌گوید: امسال دو مرتبه در زمینه لبنیات افزایش قیمت داشته‌ایم که در مرتبه نخست پنج تا شش درصد ولی در مرتبه دوم که مربوط به دو هفته است بین 9 تا 10 درصد قیمت لبنیات افزایش داشته است.

وی می‌افزاید: طی دو هفته اخیر، قیمت محصولات لبنی مانند ماست، شیر و پنیر افزایش داشته است؛ در حالی که قیمت بستنی افزایش نیافته ولی قیمت انواع دوغ 13 تا 14 درصد رشد داشته است.

در یکی از روزنامه‌های سراسری ذکر شده بود که معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره علت افزایش قیمت لبنیات در روزهای اخیر گفته بود که در میان این اقلام، دوغ نسبت به ماست و خامه افزایش قیمت بیشتری داشته که این اقدام غیرقانونی است.

حسن رادمرد با تکرار وعده برخورد با متخلفین افزوده بود: در نشست مشترک با حضور سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، بازرسی اصناف و تعزیرات حکومتی، مقرر شد که هرچه سریع‌تر با شرکت‌های متخلف برخورد قانونی شود.

افزایش قیمت لبنیات و کاهش خرید مشتریان

سرزارع بیان می‌کند: طی دو هفته‌ای که قیمت لبنیات افزایش یافته، خرید مشتریان از محصولات لبنی تا 50 درصد کاهش یافته است.

وی اضافه می‌کند: افزایش و کاهش قیمت‌ها را نمی‌خواهیم و همین که مسئولان فعلی و جدید دولت یازدهم بتوانند قیمت‌ها را ثابت نگه دارند، جای شکر دارد.

افزایش قیمت نهاده‌های دامی، دلیل افزایش قیمت لبنیات

رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان آبیک در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این شهرستان افزایش قیمت نهاده‌های دامی را دلیل افزایش قیمت ذکر و خاطرنشان می‌کند: تحریم‌ها سبب شده برخی دامداری‌ها در تأمین نهاده‌های دامی با مشکل مواجه شوند.

قاسم داوودپور می‌افزاید: از آنجا که بالابودن هزینه‌ها برای تولیدکنندگان و شرکت‌های لبنی مقرون به صرفه نیست، مجبور می‌شوند افزایش قیمت داشته باشند.

وی ادامه می‌دهد: واحدهای صنفی هیچ گونه دخل و تصرفی در افزایش قیمت‌ها ندارند و لبنیات را به قیمت‌های درج شده به مردم می‌فروشند.

این مسئول بیان می‌کند: قیمت مصرف‌کننده از سوی کارخانجات و شرکت‌های لبنی روی محصولات درج شده است و واحدهای صنفی اعم از سوپرمارکت‌ها و خواروبار فروشان درصد سود 10 تا 12 درصد را از مردم می‌گیرند.

رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان آبیک اضافه می‌کند: دو گروه بازرسی اعم از بازرسان امور صنفی و اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان آبیک نظارت مستمر بر قیمت کالاها و مایحتاج عمومی مردم را بر عهده دارند.

گوشت یکی دیگر از کالاهای مایحتاج عمومی مردم است که در آغاز امسال با افزایش قیمت مواجه شد.

علیرضا معروف یکی از قصابان آبیکی به خبرنگار فارس اظهار می‌کند: گرچه در آغاز امسال قیمت گوشت افزایش یافت؛ ولی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش آن چندان چشمگیر و ملموس نبود.

وی می‌افزاید: هنوز ترس و استرس افزایش قیمت گوشت در بین شهروندان وجود دارد و هر گاه به قصابی مراجعه می‌کنند در خصوص افزایش قیمت گوشت می‌پرسند.

این قصاب خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر که پنج ماه از سال می‌گذرد، پس از یک بار افزایش قیمت، فعلاً بر قیمت گوشت افزوده نشده که امید است این روند ادامه داشته باشد.

معروف یادآور می‌شود: هنوز این فرهنگ که اگر قیمت کالایی افزایش یابد، مردم باید به اندازه نیازشان و نه فراتر از آن خرید کنند، در جامعه نهادینه نشده است.

فرهاد نظرپور یکی دیگر از قصابان شهر آبیک به خبرنگار فارس می‌گوید: پس از عید نوروز که قیمت گوشت افزایش یافت، دیگر افزایش قیمت نداشته‌ایم.

وی می‌افزاید: مردم هر گاه به قصابی مراجعه می‌کنند از بالابودن قیمت گوشت گله‌مند هستند.

این قصاب اضافه می‌کند: از مسئولان می‌خواهیم که بستر لازم را برای توزیع گوشت دولتی در شهر آبیک فراهم کنند.

داوودپور رئیس صنعت، معدن و تجارت شهرستان آبیک به فارس اظهار می‌کند: در ماه مبارک رمضان پنج تن گوشت منجمد در سطح شهر آبیک توزیع شد که قرار بود مقداری دیگر توزیع شود؛ اما چون تاریخ مصرفش به انتها رسیده بود از توزیع آن خودداری کردیم.

وی تصریح می‌کند: فعلاً قیمت گوشت گرم ثابت مانده است و احتمال افت قیمت گوشت وجود دارد.

نظرپور قصاب آبیکی اذعان می‌کند: ما دامدار هستیم و به تازگی که قصد داشتیم 600 بره خوب را به فروش برسانیم به قدری قیمت پایین بود که نمی‌توانستیم به اندازه یک سال زحمتی که کشیده‌ایم، بهره‌برداری کنیم و بیشتر ضرر می‌کردیم.

رضا طالبی یکی از جانبازان شیمیایی دوران دفاع مقدس است که به طور اتفاقی در قصابی نظرپور حضور داشت و برای مصاحبه بسیار تمایل نشان داد.

وی که مدیرعامل شرکت بسته‌بندی میلاد گوشت واقع در روستای قشلاق است، به خبرنگار فارس در آبیک اظهار می‌کند: با توجه به اینکه شش ماه پیش قیمت دام زنده گران شده بود، در حال حاضر، قیمت دام زنده گران‌تر نشده بلکه ارزان‌تر هم شده است.

طالبی خاطرنشان می‌کند: وجود دلالان و واسطه‌ها سبب افزایش قیمت گوشت شده است.

وی بیان می‌کند: آمادگی دارم که در مرکزی مستقر شوم و با قیمت پایین، گوشت را به فروش برسانم؛ ولی امکان و بستر این کار وجود ندارد.

طالبی اذعان می‌کند: حاضر هستم با همکاری مسئولان استانی و شهرستانی مافیای کاذب دلالان گوشت را از بین ببرم.

وی اضافه می‌کند: در حال حاضر دامداران با قیمت نامناسب و ضرر دام‌های خود را به فروش می‌رسانند.

طالبی که سابقه 12 سال فعالیت در شرکت گوشت زیاران شهرستان آبیک را دارد، ادامه می‌دهد: شرکت گوشت زیاران جزو شرکت‌هایی بود که همیشه قیمت گوشت را تنظیم شده نگه می‌داشت؛ اما فعالیتش راکد و در واقع با شکست مواجه شد.

شایان ذکر است، شرکت گوشت زیاران بزرگ‌ترین شرکت گوشت در خاورمیانه محسوب می‌شد که با واگذاری به بخش خصوصی، نتوانست سرپا بماند و حتی کارگران این شرکت را با مشکل مواجه کرد و چند سالی طول کشید تا کارگران به حق و حقوق خود برسند که البته پیگیری مسئولان استانی و شهرستانی در این زمینه بی‌تأثیر نبود.

گفتنی است، قیمت مرغ هم نسبت به یک ماه گذشته سیر صعودی داشته؛ چراکه به تازگی گوشت مرغ هم هر کیلو شش هزار و 670 تومان نیز در شهر آبیک به فروش رسیده است؛ این در حالی است که یک ماه پیش قیمت مرغ کیلویی پنج هزار و 700 و پنج هزار و 300 تومان هم بوده است.

باید گفت که مردم بازنده اصلی آشفته‌بازار افزایش قیمت کالاهای اساسی و مورد نیاز خود هستند.

مسئولان باید قدری وجدان خود را قاضی قرار داده و برای برون‌رفت از مشکل گرانی و جلوگیری از نوسان و افزایش قیمت‌های مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی مردم، تدابیر لازم را بیاندیشند.

با توجه به روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و به قولی دولت اعتدال، امید می‌رود مسئولان دولت یازدهم بتوانند مسیر مشکلات اقتصادی را یکی پس از دیگری هموار کنند تا مردم بتوانند بدون دغدغه یا دست کم با کمترین دغدغه از زندگی کردن لذت ببرند و از نگرانی امروز و فردا و آینده خود خارج شوند.

انتهای پیام/77006/ق40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول