به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مرتضی مسشناس با اشاره به مضرات سوزاندن کاه در اراضی شالیزاری اظهار داشت: برگرداندن کاه و کلش به زمین از طریق شخم و شیار، باعث تامین بخشی از نیاز غذایی محصول برنج در سال زراعی آینده میشود و در نتیجه نیاز به مصرف کودهای شیمیایی نیز در سال بعد کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه سوزاندن کاه پس از برداشت برنج که دلیل اصلی آن از سوی کشاورزان از بین بردن لارو و کرم ساقهخوار و سایر آفات است مضرات زیادی را به دنبال داشته، درباره مضرات سوزاندن کاه در شالیزار بیان داشت: سوزاندن کاه موجب تلفات برخی عناصر غذایی موجود در آن شده پس در اراضی که کاه سوزانده میشود در مقایسه با اراضی که کاه به زمین برگردانده میشود نیاز به مصرف کود بیشتری میشود.
این مسئول تصریح کرد: زمین شالیزاری که کاه در آن جمع شده پس از سوزانده شدن کاه، بیشترین عناصر غذایی جذب همان قسمت خاک میشود و سایر بخشهای زمین از برخی عناصر مورد نیاز فقیر مانده و در طول زمان این عمل موجب میشود تا یکنواختی حاصلخیزی خاک مزرعه از بین رفته و ممکن است رشد محصول نیز در سال بعد در آن مزرعه به صورت یکنواخت مشاهده نشود.
مسشناس در ادامه با بیان اینکه سوزاندن کاه علاوه بر این مشکلات موجب از بین رفتن موجودات مفیدی میشود که در خاک وجود دارند، افزود: سوزاندن کاه باعث آلودگی محیط زیست شده و علاوه بر آن ممکن است در تغییر شرایط آب و هوایی و افزایش درجه حرارت زمین تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
وی در پایان یادآور شد: کاه میتواند به عنوان یک منبع غذایی مناسب در جیره غذایی دامها مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/2296/صا/ض1002