به گزارش خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، یحیی ابطالی در جلسه ستاد طرح توسعه کاربرد عوامل بیولوژیک و استفاده بهینه از کود و سم در کشاورزی که در شهرستان بابل برگزار شد، اظهار داشت: رسالت اصلی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تأمین امنیت غذایی و تولید محصولات سالم و استاندارد با استفاده از عوامل بیولوژیک و کاهش مصرف سموم شیمیایی است.
وی در ادامه شهرستان بابل را بزرگترین شهرستان تولیدکننده برنج در کشور عنوان داشت و افزود: نخستین علامت تشویقی استاندارد تولید محصول برنج در کشور توسط کشاورز برنجکار بابلی اخذ شده است.
ابطالی با اشاره به ویژگیهای خاص برنج تولیدی مازندران در سال جاری اعلام کرد: جمعیت کرم ساقهخوار در استان با توجه به شرایط اقلیمی مناسب کاهش یافته است و شرایط برای انجام مبارزه بیولوژیک در نسل دوم هم فراهم است.
مدیر جهاد کشاورزی بابل به ارائه گزارشی از زراعت برنج شهرستان پرداخت و ضریب کشت در این شهرستان را 1.84 اعلام کرد.
مسعود غلامی گفت: این ضریب کشت بالاترین درصد ضریب کشت در استان مازندران است.
غلامی با اشاره به پرورش سبزیجات برگی و ریشهای به عنوان کشت دوم پس از برداشت برنج در اراضی شالیزاری این شهرستان، از نقش کشاورزی و تولیدات زراعی در ایجاد اشتغال مولد و تولید پایدار و کمک به اقتصاد خانوار روستایی یاد کرد.
وی گفت: مبارزه بیولوژیک علیه نسل اول کرم ساقهخوار در سطح 7 هزار و 300 هکتار از اراضی شالیزاری بابل به کمک 17 کارشناس ناظر انجام شده و در مرحله دوم نیز تعداد 800 هزار تریکوکارت در سطح 8 هزار هکتار از شالیزارهای شهرستان بابل توزیع و نصب شده است.
وی همچنین تاریخ اولین برداشت برنج شهرستان را 18 تیرماه اعلام کرد و ادامه داد: خزانهگیری و بذرپاشی برای کشت مجدد آغاز شده و برنامهریزی برای انجام پرورش رتون در سطح 17 هزار هکتار به عمل آمده است.
انتهای پیام/2296/ط/ض1002