محمدمهدی سیمرونی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بوشهر اظهار داشت: از عموم هم استانیها تقاضا داریم در هنگام خرید محصولات تمام موارد بهداشتی تاریخ تولید و انقضا و همچنین دمای نگهداری محصولات را مد نظر قرار دهند.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر با اشاره به نزدیک شدن فصل گرما و شرایط بهداشتی عرضه و مصرف فرآوردههای خام دامی و مواد غذایی گفت: هم استانیهای گرامی توجه داشته باشند که عرضه گوشت قرمز فاقد مهر دامپزشکی و خارج از یخچال، عرضه گوشت از پیش چرخ شده و مرغ گرم و قطعات آن به طور فله اکیدا ممنوع بوده و لازم است مرغ گرم و آلایش آن بصورت بسته بندی عرضه شود.
معاون فنی دامپزشکی استان بوشهر در ارتباط با شرایط بهداشتی ماهی تازه نیز گفت: بدن ماهی تازه دارای قوام است و همچنین در هنگام فشار انگشت روی بدن ماهی جای باقی نمانده و به سرعت به حال اولیه باز میشود در حالی که در ماهی فاسد جای انگشت روی بدن ماهی باقی میماند و همچنین در ماهی فاسد رنگ آبشش از رنگ قرمز روشن و یا صورتی به رنگ قهوهای تغییر رنگ میدهد، در ضمن باید توجه داشت که در هنگام عرضه، ماهی یخ پوشانی مناسب داشته باشد.
سیمرونی تصریح کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب مالت(بروسلوز) باید فرآوردههای لبنیاتی پاستوریزه مورد نیاز را از مراکز مجاز تهیه و در هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضا توجه داشت.
معاون فنی دامپزشکی استان بوشهر در ارتباط با شرایط نگهداری فرآوردهها نیز افزود: محصولات تازه اعم از گوشت قرمز، مرغ، ماهی و ... باید در هنگام عرضه در دمای یخچالی بین (0 تا 4) درجه سانتیگراد نگهداری شوند و زمان نگهداری محصولات تازه در دمای ذکر شده حداکثر 72 ساعت است.
وی ادامه داد: محصولات بسته بندی منجمد نیز باید در فریزرهای (18-) درجه سانتیگراد نگهداری شوند و مدت نگهداری آنها بستگی به نوع بین 4 تا 12 ماه متغیر است.
سیمرونی در پایان گفت: با توجه به گرم شدن هوا و حساسیت بیشتر کار، ناظرین بهداشتی دامپزشکی با شدت بیشتری مراکز عرضه را مورد بازرسی قرار میدهند و در همین راستا هم استانیهای عزیز میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب را به شماره تماسهای 1512 (مرکز پاسخگویی دامپزشکی) و یا شماره 2526684 و همچنین سامانه پیام کوتاه 30002849 اطلاع داده تا برخورد قانونی و لازم با متخلفان صورت گیرد.
انتهای پیام/66006/ب30/ث3001