اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل:

اجازه ورود دام آلوده نمی‌دهیم

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: اجازه نمی‌دهیم دام‌های آلوده از طریق مرز بیله‌سوار وارد کشورمان شود تا این استان کانون دام‌های آلوده تلقی شود.

اجازه ورود دام آلوده نمی‌دهیم

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، صادق صالحی ظهر امروز در جلسه کمیته پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در اردبیل اظهار داشت: به رغم آن که واردات دام از این استان و از طریق جمهوری آذربایجان انجام می‌شود و ما به عنوان قطب واردات و ارسال به سایر نقاط در دام‌های زنده و کشتار شده محسوب می‌شویم، تاکنون حتی یک مورد بیماری خطرناک دامی مشاهده نشده و همه دام‌های ذبح شده نیز تحت کنترل دامپزشکی انجام شده است.

وی استان اردبیل را از استان‌های پاک و فاقد بیماری دامی در سطح کشور توصیف کرد و افزود: دامپزشکی استان اردبیل با بهره‌گیری از توان نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خود و نیروهای مجرب اجازه نمی‌دهد کوچک‌ترین دام آلوده به بیماری وارد چرخه مصرف شود و یا به استان‌های دیگر ارسال شود.

صالحی ماهیت کارهای عمرانی دامپزشکی را سرمایه‌ای اعلام کرد و ادامه داد: باید در این راستا اعتبارات ویژه اختصاص یابد.

این مسئول با اشاره به کاهش اعتبارات دامپزشکی در حوزه مبارزه با بیماری‌های دامی تصریح کرد: ‌این روند کاهشی قطعاً مشکلات ما را دو چندان می‌کند هر چند که عزم همکاران ما بر این است که اجازه ندهند بیماری‌های دامی شیوع پیدا کرده و یا زمینه نگرانی مردم از این بابت فراهم آید.

وی سیاست کلی دامپزشکی را عرضه گوشت سالم به جامعه،‌ پیشگیری از بیماری‌های دامی به ویژه بیماری‌های مشترک انسان و دام توصیف کرد و یادآور شد: ‌این کار با افزایش فعالیت‌های کنترلی امکان‌پذیر است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از جمله بیماری‌های خطرناک و مشترک بین انسان و دام را بروسلوز اعلام کرد و گفت:‌ این بیماری هم در بعد اقتصادی و هم بهداشت عمومی حائز اهمیت است که کنترل آن می‌تواند در دو حوزه نگرانی‌ها را برطرف کند.

صالحی با بیان اینکه این بیماری فرا مرزی دارای ابعاد پیچیده و بسیار رمزآلود است، افزود: نتایج عملیات واکسیناسیون بروسلوز جمعیت دامی در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که هر چقدر عملیات مبارزه با این بیماری‌ها در جمعیت دامی با پوشش کامل انجام شده به همان میزان شیوع بیماری در جمعیت انسانی نیز کاهش یافته است.

این مسئول عنوان کرد: ‌به رغم مرزی بودن، جمعیت عشایری کوچ‌رو در منطقه و همچنین نگهداری سنتی دام‌ها و پرورش همزمان طیور در برخی از مناطق، ما کنترل و مبارزه با این بیماری‌ها را همچنان در اولویت قرار دادیم و امیدواریم خود دامداران و صاحبان دام و طیور نیز همکاران ما را در واکسیناسیون بهتر و در زمان مناسب یاری کنند.

وی خاطرنشان کرد: بومی بودن بیماری در منطقه و وجود تعداد گونه‌های باکتری عامل بیماری و ناقلان متعدد و تنوع آن به همراه مقاومت طولانی مدت عامل بیماری در محیط‌های مختلف و تأمین نشدن اعتبار کافی برای پرداخت غرامت به صاحبان دام‌های کشتاری از مشکلات و تنگناهای ما در این زمینه است.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل اضافه کرد: اجرای برنامه‌های تست و کشتار در واحدهای سنتی از دیگر مشکلاتی است که در مبارزه با این بیماری در استان اردبیل با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم.

صالحی خواستار تعامل و همکاری مطلوب و مناسب بین بخشی و همکاری‌های زنجیره‌ای بین دستگاه‌های مختلف شد.

این مسئول در پایان سخنان خود خواستار همکاری رسانه‌های گروهی و ملی در راستای اطلاع‌رسانی و آموزش همگانی جامعه و گروه‌های هدف در مبارزه با این بیماری شد و از آنها خواست در این مسیر دست دامپزشکی را در ریشه‌کنی بیماری‌ها بگیرند.

انتهای پیام/62008/ن30/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول