به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز به نقل از روابط عمومی بیمارستان گلستان اهواز، شبنم محمدینژاد، اظهار کرد: بیماری فشار خون بالا بیماری خطرناکی است که در عین حال آرام و تدریجی است. مصرف نمک طعام یا همان سدیم، تأثیر مستقیمی بر پُرفشاری خون دارد و همچنین تغذیۀ موادی که کلسترول بالا دارند نیز بسیار پُرخطر است.
وی افزود: مصرف میوههایی نظیر موز، طالبی و گرمک در طول روز و استفاده از میان وعدهها مثل کاهو و سالادهای بدون نمک و همچنین مصرف نان سبوس دار به کنترل قند خون و فشار خون کمک میکند.
وی ضمن یادآوری شعار سازمان بهداشت جهانی در هفتۀ بهداشت امسال با عنوان «بیماری فشار خون» افزود: مصرف پتاسیم و کلسیم به میزان نیاز بدن و همچنین مصرف روزانه 4 الی 6 واحد میوه و سبزیجات موجب جلوگیری از ابتلا به این بیماری میشود.
کارشناس تغذیۀ بیمارستان گلستان اهواز افزود: مصرف روزانه 30 گرم از مغزهای غیر شور نیز میتواند مفید باشد.
وی ضمن تأکید بر اینکه «بیماری فشار خون، مرگ خاموش است»، گفت: مصرف سبزی، میوه و غذاهای حاوی کلسیم و کم نمک میتواند در مقابله با بیماری خطرناک فشار خون به ما کمک کند و بدن را از تأثیرات زیانبار این بیماری بر اعضایی مثل کلیهها، چشمها، مغز و اعصاب و... مصون نگه دارد.
محمدینژاد خاطرنشان کرد: مصرف غذاهای حاوی کلسیم مثل شیر، ماست، پنیر و نوشیدن آب و مایعات به مقدار کافی مفید دارد.
وی ادامه داد: مصرف نمک طعام و غذاهای شور و فرآوری شده مانند انواع سسها، سوسیس، کالباس، تن ماهی، فست فودها و غذاهای آماده و... مصرف نانها و مواد کربو هیدراتی تهیه شده از آرد سفید و بدون سبوس را باید به حداقل رساند.
وی افزود: مصرف چای، قهوه و شکلات محدودتر شود، مصرف قند و شکر، نوشابه، مربا و ژل نیز محدود شود.
کارشناس تغذیه بیمارستان گلستان اهواز افزود: استفاده از دم کردههای گیاهی مانند گل گاو زبان و چای سبز هم برای مبتلایان به فشار خون توصیه میشود.
همچنین برای طعم دار کردن غذاها به جای استفاده از نمک از آبلیمو، آویشن، گلپر و آبمیوههای طبیعی استفاده شود.
انتهای پیام/2329/ر/گ1003