محمد هاشمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار داشت: استفاده از ظروف پلاستیکی اعم از ظروف پروپیلن و پلیاستایرن به ترتیب دارای علامت مثلث شکل در زیر ظروفی مانند لیوان و بشقاب با عبارات PP و PS صرفاً برای مصرف نوشیدنی و غذاهای سرد توصیه میشود و ظروف غذایی از جنس فوم پلیاستایرن نیز برای غذاهای داغ نامناسب است.
وی افزود: استفاده نابجا از این ظروف و به کار بردن آنها در خصوص مواد غذایی و آشامیدنی بالای 65 درجه سانتیگراد و مواد غذایی چرب میتواند موجب آزاد شدن مواد آلی و ترکیبات شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذایی شود که مصرف آنها سرطانزا بوده و آلودگی زیستمحیطی را نیز به دنبال دارد.
معاون فنی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان همدان ادامه داد: استفاده از ظروف یکبار مصرفی که جنس آنها پلیاستایرن، پلیاتیلن و پلیوینیل کلرید هستند برای نوشیدنیها و غذاهای داغ مانند چای، شیر، آش و ... مجاز نیست.
وی افزود: در واقع ظروف یکبار مصرف با رنگ شفاف، روشن و شیشهای رنگ تحت هیچ شرایطی نباید برای توزیع مواد غذایی داغ استفاده شوند و از این ظروف تنها باید برای مایعات و مواد غذایی خنک مثل شربت، شیر سرد و آب استفاده شود.
هاشمی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی در زمینه استفاده از ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی به جای ظروف پلاستیکی تصریح کرد: رسانهها در این زمینه میتوانند نقش مؤثری داشته باشند و خود مردم نیز میتوانند با استفاده از ظروف شیشهای و گیاهی سلامت خود و شهر را به خصوص در ایام سوگواری سالار شهیدان ارتقا دهند.
وی ادامه داد: بهترین ظروف یکبار مصرف برای استفاده، ظروف یکبار مصرف گیاهی است که به لحاظ بهداشتی و هم زیستمحیطی کاملاً استاندارد است و در کشور ما به تولید انبوه هم رسیده است.
وی به عزاداران ماه محرم توصیه کرد برای ادای نذورات خود از ظروف یکبار مصرف غیر شفاف که فاقد مواد پلیاستایرن است، استفاده کنند و تأکید کرد: همچنین از ظروف رنگی و کیسههای رنگی نباید استفاده شود چرا که این ظروف جزو ظروف یکبار مصرف دست دوم به شمار میروند و از مواد اولیه دست دوم تهیه شدهاند که برای بدن زیانآور است.
انتهای پیام/89002/خ/چ3000