به گزارش خبرگزاری فارس از نیشابور، سیدحسین حسینی صبح امروز در جمع خبرنگاران در ارتباط با انواع مسمومیتها اظهار کرد: مسمومیت با مواد غدایی در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآوردههای غذایی، تهیه و نگهداری مواد غذایی ایجاد میشود.
وی ادامه داد: مصرف کنسروهایی که درب قوطی آنها برآمدگی، فرو رفتگی و زنگ زدگی دارند، توصیه نمیشود.
این مقام مسئول ادامه داد: نوعی از مسمومیت غذایی به نام بوتولیسم از کشندهترین انواع مسمومیتها بهشمار میرود که در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسروهای ماهی، ذرت و لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شدهاند، ایجاد میشود.
وی با اشاره به علایم و نشانههای بوتولیسم بیان داشت: تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست به صورت تاخیری( 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری) علایم آن است.
رئیس اداره غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور اضافه کرد: مصرف یک گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی، دلیل بر غیرسمی بودن آن برای انسان نیست و برخی از گیاهان تزئینی موجود در آپارتمانها و باغچهها نیز میتواند سبب بروز مسمومیت در انسان شود.
حسینی اظهار کرد: کودکان خردسال ممکن است هر چیزی را به دهان ببرند و این عمل بخشی از درک این گروه سنی از محیط اطرافشان است که زمینهساز بروز مسمومیت میشود.
رئیس اداره غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: محصولات خانگی مانند مواد آرایشیبهداشتی، فرآوردههای شوینده، سفیدکننده و لوله بازکن، استون، الکل، ضد یخ وگیاهان آپارتمانی سمی هستند و نباید آنها را در دسترس کودکان قرار داد.
حسینی ادامه داد: خانوادهها باید نام گیاهان دارویی خانگی را روی برچسبی کنار آنها بنویسند زیرا گیاهان و گلهای آپارتمانی مانند خرزهره و دیفنباخیا سمی هستند و حتی تماس پوستی با آنها منجر به مسمومیت میشود.
وی بیان داشت: داروهای خود را در مقابل چشم کودکان نخورید، چرا که کودکان از رفتار بزرگسالان تقلید میکنند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را استفاده کنند.
انتهای پیام/ح20/گ1003