اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی:

نیاز سالانه چوب در کشور بالغ بر 8 میلیون مترمکعب است

خبرگزاری فارس: سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی نیاز سالانه چوب در کشور را بالغ بر 8 میلیون مترمکعب عنوان کرد.

نیاز سالانه چوب در کشور بالغ بر 8 میلیون مترمکعب است

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سیروس داودی پیش از ظهر امروز در جلسه کارگروه تخصصی مخاطرات کشاورزی  اظهار کرد: در راستای توسعه و نهادینه‌سازی فرهنگ استفاده بهینه از منابع تولید، همچنین تشدید حفاظت از منابع طبیعی به عنوان سرمایه ملی، توسعه زراعت چوب در استان مورد حمایت این اداره کل است.

وی گفت: این امر در میان مدت علاوه بر حفظ منابع جنگلی استان از بهره‌برداری‌های غیراصولی و غیر‌قانونی می‌تواند موجبات اشتغال مولد در بخش کشاورزی را فراهم کرده و در کنار آن، راه را برای توسعه و گسترش صنایع وابسته هموار کند.

داودی افزود: درختکاری به منزله تولید چوب از قدمتی چند هزار ساله برخوردار بوده و کشت درختان برای استفاده از چوب آنها در حاشیه رودخانه‌ها، نهرها و مزارع از دیرباز در بخش کشاورزی مرسوم و متداول است.

وی اضافه کرد: یکی از درختانی که استفاده از چوب آن مورد توجه قرار داشته و به صورت گسترده مورد کشت قرار می‌گیرد، صنوبر بوده که هم رشد آن به سهولت انجام می‌پذیرد و هم از نظر میزان چوب قابل برداشت از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار است.

 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: در اکثر کشورهای دنیا به منظور حفاظت و حمایت از منابع طبیعی همچنین جلوگیری از بروز فاجعه زیست‌محیطی با بهره‌برداری بی‌رویه از درختان جنگلی، کشت درختان با هدف بهره‌برداری از چوب آنها در بخش صنعت مورد حمایت و تاکید دولت‌ها قرار داشته است.

وی ادامه داد: چوب درخت صنوبر در صدر کشت درختان با هدف بهره‌برداری صنعتی در جهان قرار گرفته است. 

این مسئول با اشاره به اینکه در حال حاضر نیاز کشور به چوب درختان سالانه بالغ بر 8 میلیون متر مکعب است، گفت: 50 درصد از این میزان چوب از طریق کشت تجاری درختان صنوبر تامین شده و 50 درصد بقیه نیز از منابع جنگلی در کشور به دست می‌آید.

داودی تصریح کرد: با توجه به رشد فزآینده صنایع مرتبط با چوب در کشور، در صورت عدم توسعه کشت تجاری درختان با هدف تامین نیازهای بخش صنعت، استفاده بی‌رویه از درختان جنگلی موجبات بروز فاجعه زیست‌محیطی را فراهم  می‌کند.

 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی گفت: این امر فضا را برای قاچاق این محصول ایجاد می‌کند و واردات آن از سایر کشورها علاوه بر ارزبری بالا وابستگی اقتصادی را در درازمدت موجب خواهد شد. 

وی با اشاره به اینکه افزایش فضای سبز تاثیر زیادی در تلطیف هوای منطقه خواهد داشت، اظهار کرد: تولید چوب برای مصارف صنعتی مانند مبل‌سازی، تولید کاغذ، نئوپان و کبریت‌سازی، ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و شهری، همچنین افزایش درآمد کشاورزان منطقه و کاهش وابستگی به واردات چوب از کشورهای دیگر از عمده اهداف این اداره کل در حمایت از توسعه و گسترش تولید چوب به روش صنعتی در استان است. 

انتهای پیام/ز10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول