اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با وجود مخالفت کارشناسان محیط زیست صورت گرفت

درخواست تخلیه پساب‌های نیشکر به تالاب‌های خوزستان

خبرگزاری فارس: با وجود مخالفت کارشناسان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تخلیه پساب‌های نیشکر را به تالاب‌های خوزستان خواستار شد.

درخواست تخلیه پساب‌های نیشکر به تالاب‌های خوزستان

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، در حالی که کارشناسان و دوستداران محیط زیست ورود پساب‌های شور نیشکر را به تالاب‌های هورالعظیم و شادگان برای این اکوسیستم‌های آب شیرین خطرناک می‌دانند و بارها نسبت به نابودی این زیستگاه‌ها هشدار داده‌اند، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خواستار تخلیه این پساب‌ شور به تالاب‌های خوزستان شد.

محمدجواد محمدی‌زاده بعدازظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران، مضرات تخلیه پساب شور نیشکر برای تالاب‌ها را رد کرد و گفت: بررسی‌های گذشته نشان می‌داد که شوری پساب‌های نیشکر بالا بوده اما خوشبختانه این شوری به علت انجام عملیات آبشویی در تمام واحدها هم اکنون کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه استفاده از سموم و کودهای شیمیایی نیز در این کشت مدیریت شده و فاضلاب‌ها تصفیه می‌شود افزود: بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد نه تنها آب ناشی از پساب‌های کشت و صنعت‌ها نگران کننده نیست بلکه اگر کشاورزان بالادست این پساب‌ها را برداشت نکنند و اجازه دهند، سازمان حفاظت محیط زیست ترجیح می‌دهد این پساب‌ها به هورالعظیم و تالاب شادگان تخلیه شود.

معاون رئیس جمهوری تأکید کرد: اطلاعات نگران کننده در مورد پساب‌ها مربوط به یکی دو سال پیش بوده و بررسی‌ها و تأییدیه‌های آزمایشگاه‌های مرجع خلاف این مسئله را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه پساب‌های نیشکر خواستگار و متقاضی زیاد دارد اظهار کرد: در جلسه امروز با استاندار خوزستان یکی از درخواست‌های سازمان محیط زیست مدیریت برداشت پساب‌ نیشکر در بالادست بود تا سهمی از آن به تالاب‌ها برسد.

محمدی‌زاده با تأکید بر اینکه استفاده از پساب نیشکر به معنی عدم تأمین حق آبه تالاب‌ها توسط وزارت نیرو نیست،‌ اظهار کرد: اگر چه حق آبه تالاب‌ها باید تأمین شود، اما در بعضی از سال‌ها مانند امسال به دلیل خشکسالی، برخی عملیات عمرانی و آبگیری سد سیمره در بالادست آورد رودخانه کرخه کمتر بوده و حق آبه بعضی تالاب‌ها به موقع تأمین نشده است.

وی ادامه داد: از بابت تالاب شادگان نگرانی وجود ندارد اما حق آبه هورالعظیم بسیار کمتر از حد انتظار تأمین شده است که امیدواریم در آینده با برنامه‌ریزی صورت گرفته وضعیت بهتر شود.

برخلاف رئیس سازمان محیط زیست، کارشناسان بر این باورند که شوری پساب قطعا اکوسیستم (رودخانه یا تالاب) را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ممکن است آن را از بین ببرد. دکتر مهران افخمی محقق و استاد دانشگاه در این باره گفت: در اکوسیستم آب شیرین، زیستمندان هزاران سال با آب شیرین و مشخصات خاص انطباق پیدا کرده‌اند که اگر با تخلیه پساب به آن منطقه شوری تغییر کند آن زیستمندان از بین می‌روند یا بیمار و ضعیف می‌شوند. پساب شور را فقط میتوان به جایی تخلیه کرد که از نظر شوری اختلاف زیادی میان محیط پذیرنده و تخلیه نباشد. یافته‌های علمی به ما گوشزد می‌کند نباید تغییر زیادی در اکوسیستم پذیرنده به وجود آید.

وی معتقد است: آب تالاب‌ها و رودخانه‌های ما شیرین است، نمی‌توانیم پسابی که شوری آن 10 هزار میکروموس است را در تالابی بریزیم که شوری آن 2 هزار میکروموس است. زیرا با این کار به آن شوک وارد کرده و اکوسیستم آن بین می‌رود.

انتهای پیام/ی20/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول