اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس مرکز بهداشت استان همدان:

هزینه غربالگری فنیل کتونوری 70 هزار ریال است

خبرگزاری فارس: رئیس مرکز بهداشت همدان گفت: برای انجام غربالگری بیماری فنیل کتونوری و کم‌کاری تیروئید در مراکز نمونه‌گیری نصف هزینه‌های واقعی غربالگری (70 هزار ریال) اخذ می‌شود.

هزینه غربالگری فنیل کتونوری 70 هزار ریال است

محمدمهدی مجذوبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به افتتاح طرح غربالگری بیماری فنیل کتونوری در استان با بیان اینکه از سال 1385 غربالگری نوزادان برای شناسایی بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید در سطح کشور و استان همدان آغاز شده، اظهار کرد: در حال حاضر نیز طرح غربالگری بیماری فنیل کتونوری در استان همدان به غربالگری نوزادان اضافه شد.

به گفته وی، بر اساس افتتاح این طرح در سطح استان همدان والدین باید به همراه نوزاد خود (در 5-3 روزگی نوزاد) برای انجام نمونه‌گیری به مراکز بهداشتی درمانی تعیین شده مراجعه کنند.

رئیس مرکز بهداشت استان همدان تصریح کرد: همان نمونه خون تهیه شده از پاشنه پای نوزادان برای غربالگری کم‌کاری تیروئید در غربالگری بیماری فنیل کتونوری نیز مورد استفاده قرار گرفته و نیاز به نمونه جدید از نوزاد نیست.

وی ادامه داد: بر اساس این طرح نمونه‌ها به آزمایشگاه غربالگری منتخب استان ارسال شده و آزمایش‌های مربوط به غربالگری کم‌کاری تیروئید و فنیل کتونوری بر روی تمام نمونه‌ها انجام می‌شود و نوزادان مبتلا به این بیماری‌ها شناسایی شده و تحت درمان قرار می‌گیرند.

به گفته مجذوبی، برای انجام غربالگری بیماری فنیل کتونوری و کم‌کاری تیروئید در مراکز نمونه‌گیری نصف هزینه‌های واقعی غربالگری (70 هزار ریال) اخذ می‌شود.

وی با بیان اینکه این آزمایش روی قطره خونی که از پاشنه پای نوزاد گرفته می‌شود، انجام می‌گیرد، گفت: روش خون‌گیری، بسیار ساده و بدون ضایعه است به این ترتیب که با وارد کردن یک سوزن ظریف و مخصوص (لانست) به پاشنه پای نوزاد سه تا پنج قطره خون روی کاغذ صافی مخصوص می‌چکانند و بعد از خشک شدن کامل خون، کاغذ صافی برای انجام آزمایش به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت استان همدان با بیان اینکه بروز این بیماری همراه با افزایش مداوم فنیل آلانین خون بین یک در 3 هزار تا 60 هزار بر حسب کشور متفاوت است، تصریح کرد: در ایران بر اساس نتایج برنامه غربالگری نوزادان از سال 1376 تا سال 1389، این آمار یک در 8 هزار نفر است.

وی با بیان اینکه بیماری اتوزوم مغلوب است و شیوع آن در صورتی که ازدواج‌های خویشاوندی شایع باشد، افزایش می‌یابد، افزود: در استان همدان نیز تا پایان سال 1390 تعداد 42 بیمار شناسایی شده که باید گفت تا این مدت غربالگری برای بیماری نیز انجام نمی‌شده است.

مجذوبی در پایان با بیان اینکه کاهش بار بیماری فنیل کتونوری هدف کلی برنامه پیشگیری و کنترل بیماری پی کی یو است، کاهش بروز بیماری، کاهش معلولیت جسمی، کاهش عقب‌ماندگی ذهنی و کاهش صدمه به خانواده به عنوان واحد زیربنای اجتماع را اهداف خاص اجرای این طرح برشمرد.

انتهای پیام/صا10/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول