به گزارش خبرنگار فارس از نیشابور، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی نیشابور، محمدعلی فرهمند، اظهار کرد: نیشابور با داشتن 600 هکتار مزرعه کشت انواع سبزی شامل تره، ریحان سبز و بنفش، جعفری، اسفناج و برگ چغندر یکی از مستعدترین و مهمترین مناطق تولید سبزی در شرق کشور است.
وی افزود: با توجه به جایگاه ویژه سبزیجات در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی، تلاش بسیاری توسط کارشناسان اداره ترویج و اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی در جهت به حداقل رساندن باقی مانده مواد شیمیایی و سموم و همچنین ارائه محصولی سالم و ارگانیک انجام میشود.
رئیس اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز طرح ویژهای در سطح 10 هکتار به صورت پایلوت ایجاد شده که نظارتهای فنی و مراقبتهای لازم را از زمان داشت تا برداشت محصول دربر میگیرد.
فرهمند اضافه کرد: در این طرح جایگزینی کودهای آلی به جای شیمیایی، درخصوص کاهش نیترات و ارائه محصولی سالم و عاری از سموم و مواد شیمیایی اقدام و در آینده نیز تمام مزارع سبزی شهرستان تحت پوشش نظارتهای فنی کارشناسان قرار میگیرد.
وی به میزان اشتغال این بخش و همچنین فعالیتهای مثبت و مطلوب شرکت تعاونی سبزیکاران شهرستان اشاره کرد و گفت: در شهرستان نیشابور بیش از 5 هزار نفر در سال به صورت مستقیم و غیر مستقیم در بخش کاشت، داشت، برداشت و عرضه سبزی مشغول فعالیت هستند.
وی یادآور شد: شرکت تعاونی سبزیکاران نیشابور با تعداد 300 نفر عضو از ابتدای تاسیس در سال 89 تاکنون با حمایتهای مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، فعالیتهای چشمگیری در ارتباط با ساماندهی و ایجاد مراکز جمعآوری، انبار، بستهبندی، معرفی و عرضه سبزی به خارج از شهرستان داشته است.
رئیس اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی نیشابور ادامه داد: همچنین این تعاونی فعالیتهایی در رابطه با افزایش کیفیت سبزی از طریق تشکیل کارگاههای آموزشی برای سبزیکاران و ترویج جایگزینی کودهای ریزمغذی و زیستی به جای شیمیایی انجام داده است و راهاندازی کلینیک، آزمایشگاه و خرید ادوات و ماشینآلات از دیگر برنامههای در دست اقدام این شرکت تعاونی است.
انتهای پیام/ی30/ط4000