اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

متخصص و صاحب نظر حوزه محیط زیست:

دماوند به روزگار دریاچه ارومیه گرفتار نشود

خبرگزاری فارس: متخصص و صاحب نظر حوزه محیط زیست کشور در اخطاری به کوهنوردان و مردم دوستدار طبیعت گفت: نکند دماوند به روزگار دریاچه ارومیه گرفتار شود و روزی شاهد نابودی آن باشیم.

دماوند به روزگار دریاچه ارومیه گرفتار نشود

به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، اسماعیل کهرم در جشن 8 هزار نفری تیرگان و روز ثبت ملی دماوند در رینه مرتفع‌ترین شهر کشور بیان داشت: باید در حد و اندازه دماوند با آن رفتار کنیم نه اینکه روز به روز بی‌احترامی ما نسبت به این قله مرتفع و ماندگار بیشتر شود.

وی افزود: وقتی می‌بینیم برخوردهای بدی با محیط زیست اطرافمان صورت می‌گیرد خون دل می‌خوریم و مشاهده می‌کنیم دماوند باعظمت به دست تخریب سپرده می‌شود همانند این است که فکر می‌کنیم کسی هویت ما را از بین می‌برد.

این مدرس دانشگاه تهران بیان داشت: امروز پناهگاه حیات وحش میانکاله مازندران عرصه تاخت و تاز 200 نفر بوده حتی با موتور سیکلت نیز در این تالاب رفت و آمد می‌شد که این حرکت با مجوز رسمی اداره کل محیط زیست مازندران صورت گرفت.

کهرم با اعلام اینکه دریاچه ارومیه که خود روزی بسیار با عظمت و بزرگ بود به دست خودمان خشک شد، تصریح کرد: زمانی که وسط تالاب انزلی جاده می‌شود و انسان می‌تواند از میان آن بگذرد باید خون دل خورد.

این صاحب نظر و متخصص حوزه زیست محیطی کشور با تاکید اینکه قله با عظمت دماوند جگر گوشه ایران اسلامی بوده و باعث افتخار هر ایرانی است، یادآور شد: برداشت بی‌رویه پوکه معدنی که روزانه چند صد کامیون گزارش شده در این منطقه خطری بسیار بزرگ را رقم خواهد زد.

کهرم که استاد محیط زیست دانشگاه تهران بوده و دکترای حیات‌وحش است، تصریح کرد: اگر در سال 1352 فردی می‌گفت که دریاچه ارومیه خشک می‌شود می‌گفتم این این حرف امکان ندارد، زیرا مگر می‌شود این دریاچه با 167 کیلومتر طول و 52 کیلومتر عرض خشک شود، ولی امروزه این امر محقق شد.

وی به کوهنوردان و مردم دوستدار طبیعت اخطار داد که نکند دماوند به روزگار دریاچه ارومیه گرفتار شود و روزی شاهد نابودی آن باشیم.

استاد محیط زیست دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران و دکترای محیط زیست طبیعی بهره‌برداری بی‌رویه را باعث منهدم شدن دماوند دانست و افزود: رئیس محیط زیست کشورمان ببری را از سیبری به نام و نشانه ببر مازندران آورد، ولی نمی‌شود برای دماوند همانند آن را تهیه کرد البته اگر بخواهیم مانند دماوند ماندگار باشیم باید بیاییم این قله مخروطی را از پای تا به سر حفاظت شده اعلام کنیم، زیرا مردم خواستار این مهم هستند و حفاظت تمام نقاط دماوند از خواسته‌ها و مطالبات مردم است.

انتهای پیام/ن20/گ1003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول