اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون جهاد کشاورزی فارس اعلام کرد

تمایل شدید استان‌ها برای خرید گندم فارس

خبرگزاری فارس: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس از تمایل شدید استان‌های کشور به خرید گندم فارس خبر داد و گفت: در حال حاضر گندم فارس با برخورداری از 36 - 35 درصد گلوتن از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است.

تمایل شدید استان‌ها برای خرید گندم فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمد حسن طلعتی اظهار داشت: در عین حال وجود مشکلاتی مانند خشکسالی، با تغییر ارقام بذر و تغییر کاشت در سال جاری توانسته‌ایم میزان تولید را حفظ کرده و به پایداری تولید نیز برسیم.

وی خاطرنشان کرد: از جمله گیاهانی که توسعه کاشت آن به طور جدی در دستور کار قرار دارد، تریتیکاله است که هم‌اکنون علاوه بر ایران در بسیاری از کشورهای جهان نیز کشت و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این مسئول تصریح کرد: از این گیاه در مواردی مانند خوراک دام، جایگزینی با ذرت و همچنین به منظور مخلوط کردن با گندم در تهیه نان استفاده می‌شود.

طلعتی به میزان کشت این گیاه در سطح جهان نیز اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون 4 میلیون هکتار از اراضی جهان به کشت تریتیکاله اختصاص داده شده که 3.5 میلیون هکتار آن در اروپا و مابقی در آمریکای لاتین است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس ابراز داشت: در سال گذشته 300 هکتار و در سال جاری 2 هزار هکتار از اراضی فارس زیرکشت گیاه تریتیکاله قرار گرفته و برای سال آینده نیز 20 هزار هکتار ثبت سفارش داده‌ایم.

طلعتی در بخشی دیگر از سخنان خود به تمایل شدید استان‌های کشور به خرید گندم فارس اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر گندم فارس با برخورداری از 36 - 35 درصد گلوتن از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است و کل گندم دوروم تولید استان فارس را شرکت‌هایی از تهران، کرج و اردبیل خریداری کردند.

وی گندم فارس را با گندم وارداتی مقایسه و بیان کرد: گلوتن موجود در گندم فارس بالا بوده و این درحالی است که در گندم وارداتی این ماده بین 33 و 31 درصد وجود دارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: رطوبت گندم وارداتی بین 13 تا 12 درصد بوده اما رطوبت موجود در گندم تولیدی فارس کمتر از 10 درصد است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس ابراز امیدواری کرد که با بهره‌گیری از راه‌کارهای علمی و دستاوردهای تحقیقاتی در زراعت و باغبانی ضمن کاهش هزینه‌ها شاهد محصولاتی دائمی، کافی، اقتصادی و باکیفیت باشیم.

انتهای پیام/ش30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول