اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

سال گذشته صورت گرفت

انجام 3600 نمونه آزمایش موارد مشکوک بیماری وبا در کردستان

خبرگزاری فارس: مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در سال گذشته 3 هزار و 600 نمونه آزمایش موارد مشکوک بیماری وبای التور در استان انجام شد.

انجام 3600 نمونه آزمایش موارد مشکوک بیماری وبا در کردستان

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمد کریمی ظهر امروز در جلسه کمیته دانشگاهی بیماری‌های منتقله از آب و غذا در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: با فرا رسیدن فصل گرما و امکان شیوع بیماری‌های منتقله از آب و غذا، باید نظارت و کنترل بر این بیماری‌ها تشدید شود.

وی افزود: با توجه به تغییرات آب و هوایی و فرا رسیدن فصل گرما احتمال بروز بیماری‌های منتقله از آب و مواد غذایی به‌ویژه بیماری‌های اسهالی و مسمومیت‌های غذایی بیشتر می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: یکی از ویژگی این بیماری‌ها این است که می‌تواند در مدت زمان کم تعداد زیادی از افراد جامعه را مبتلا کند و در اکثر موارد با علائم تهوع و استفراغ و اسهال بروز می‌کند و در صورت جبران نکردن آب و املاح بدن، بیمار به سمت شوک و مرگ می‌رود.

کریمی در ادامه بر تشدید کنترل بیماری‌های منتقله از آب و غذا در این فصول و با توجه به گرم شدن هوا تاکید کرد و افزود: در سال گذشته یک‌هزار و 187 مورد وبای الیور در سطح کشور ثبت و گزارش شد.

مدیر گروه واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه سال گذشته بیش از 3 هزار و 600 نمونه آزمایش از موارد مشکوک به التور در استان کردستان انجام شد، تصریح کرد: هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در استان مشاهده نشد.

به گفته وی، برای بیماری‌های دیگری همچون تیفوئید(حصبه)، اسهال خونی و مسمومیت‌ها به صورت مستمر پایش و نظارت صورت‌گرفته و موارد مشکوک نیز به روش علمی و اصولی شناسایی و تحت درمان قرار می‌گیرد.

کریمی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 95 درصد از آب‌های شرب مورد استفاده مردم استان از نظر آلودگی میکروبی و انگلی سالم هستند و برای سایر موارد هم اقدامات ضدعفونی و کنترلی مناسب صورت می‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مهم‌ترین راه‌های انتقال عفونت از طریق دست‌های آلوده، مصرف آب آلوده، مواد غذایی، میوه و سبزیجات آلوده است، بیان کرد: مصرف غذاهای آماده غیربهداشتی نیز موجب افزایش این بیماری‌ها می‌شود بنابراین آموزش کارکنان بخش سلامت و عموم مردم یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از بیماری‌های منتقله آب و غذاست.

در این جلسه پس از بحث و تبادل‌نظر اعضا مقرر شد در زمینه مراقبت از بیماری‌های منتقله از آب و غذا، تهیه نمونه‌های مناسب آزمایشگاهی از موارد مشکوک به این بیماری‌ها، تهیه و تأمین داروها و ملزومات مورد نیاز، تجهیز و آماده‌سازی آزمایشگاه‌ها، آماده‌سازی بخش‌های بیمارستانی، تشدید کنترل سلامت آب و مواد غذایی، نظارت جدی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی اقدامات سریع و فراگیر صورت گیرد.

انتهای پیام/غ10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول