به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمد کریمی ظهر امروز در جلسه کمیته دانشگاهی بیماریهای منتقله از آب و غذا در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: با فرا رسیدن فصل گرما و امکان شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا، باید نظارت و کنترل بر این بیماریها تشدید شود.
وی افزود: با توجه به تغییرات آب و هوایی و فرا رسیدن فصل گرما احتمال بروز بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی بهویژه بیماریهای اسهالی و مسمومیتهای غذایی بیشتر میشود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: یکی از ویژگی این بیماریها این است که میتواند در مدت زمان کم تعداد زیادی از افراد جامعه را مبتلا کند و در اکثر موارد با علائم تهوع و استفراغ و اسهال بروز میکند و در صورت جبران نکردن آب و املاح بدن، بیمار به سمت شوک و مرگ میرود.
کریمی در ادامه بر تشدید کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا در این فصول و با توجه به گرم شدن هوا تاکید کرد و افزود: در سال گذشته یکهزار و 187 مورد وبای الیور در سطح کشور ثبت و گزارش شد.
مدیر گروه واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه سال گذشته بیش از 3 هزار و 600 نمونه آزمایش از موارد مشکوک به التور در استان کردستان انجام شد، تصریح کرد: هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در استان مشاهده نشد.
به گفته وی، برای بیماریهای دیگری همچون تیفوئید(حصبه)، اسهال خونی و مسمومیتها به صورت مستمر پایش و نظارت صورتگرفته و موارد مشکوک نیز به روش علمی و اصولی شناسایی و تحت درمان قرار میگیرد.
کریمی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 95 درصد از آبهای شرب مورد استفاده مردم استان از نظر آلودگی میکروبی و انگلی سالم هستند و برای سایر موارد هم اقدامات ضدعفونی و کنترلی مناسب صورت میگیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مهمترین راههای انتقال عفونت از طریق دستهای آلوده، مصرف آب آلوده، مواد غذایی، میوه و سبزیجات آلوده است، بیان کرد: مصرف غذاهای آماده غیربهداشتی نیز موجب افزایش این بیماریها میشود بنابراین آموزش کارکنان بخش سلامت و عموم مردم یکی از بهترین راههای پیشگیری از بیماریهای منتقله آب و غذاست.
در این جلسه پس از بحث و تبادلنظر اعضا مقرر شد در زمینه مراقبت از بیماریهای منتقله از آب و غذا، تهیه نمونههای مناسب آزمایشگاهی از موارد مشکوک به این بیماریها، تهیه و تأمین داروها و ملزومات مورد نیاز، تجهیز و آمادهسازی آزمایشگاهها، آمادهسازی بخشهای بیمارستانی، تشدید کنترل سلامت آب و مواد غذایی، نظارت جدی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی اقدامات سریع و فراگیر صورت گیرد.
انتهای پیام/غ10/ف4004