اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

به دنبال ابداع دستگاه پیشگیری از باردارهای ناخواسته و دستگاه رگ‌یاب هوشمند رباتیک

مخترع تبریزی 2 مدال طلا و برنز همایش بین‌المللی اختراعات ژنو را کسب کرد

خبرگزاری فارس: دو مدال طلا و برنز و یک دیپلم افتخار چهلمین دوره همایش بین‌المللی اختراعات ژنو را مخترع جوان تبریزی برای دستگاه پیشگیری از بارداری‌های ناخواسته و رباتیک دستگاه رگ‌گیری را از آن خود کرد.

مخترع تبریزی 2 مدال طلا و برنز همایش بین‌المللی اختراعات ژنو  را کسب کرد

یوسف رفیعی امروز در گفت و ‌گو با خبرنگار فارس در تبریز گفت: دستگاه پیشگیری از بارداری، مبارزه با بارداری‌های ناخواسته و مدیریت تنظیم خانواده و کنترل جمعیت من در این مسابقات توانست در بخش تجهیزات پزشکی و ابزار آلات جراحی مدال طلا و نسخه رباتیک دستگاه رگ‌گیری مدال برنز را به خود اختصاص دهد.

وی افزود: دستگاه رگ گیر رباتیک پس از هفت نوبت شرکت در سلسله همایش‌های بین‌المللی اختراعات در کشور های مختلف و کسب سه مدال طلا، دو مدال نقره و یک پلاک برنز و هفت دیپلم افتخار موفق به کسب یک مدال برنز و یک دیپلم افتخار از این مسابقات شد.

*ابداع دستگاه پیشگیری از بارداری‌های ناخواسته

رفیعی بیرامی درباره این دستگاه اظهار کرد: دستگاه ابداع شده با نام " پروفیلاکتیک اریگاتور آنتی اسپرماتیک رترو واژینال هوم ادیشن" دارای ویژگی‌ها و مزایای متفاوت از وسائل پیشگیری است که تاکنون مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

وی افزود: از جمله تفاوت یا بهتر بگویم امتیازی که این دستگاه نسبت به دیگر دستگاه‌های جلوگیری از بارداری متداول دارد این است که قادر به نابودسازی و پاکسازی کامل مواد موجود در ترشحات را داشته و از طرفی از عفونت‌های باکتریایی و قارچی جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: همچنین در زنان باردار به منظور تقویت عضلات رحمی و امکان مانیتورینگ دایم و پایش مداوم و روزانه جنین می توان از این دستگاه استفاده کرد.

این مخترع جوان افزود: همچنین این دستگاه قادر به پیشگیری و درمان عفونت‌های قابل انتقال جنسی و عفونت‌های STD را داشته ضمن آنکه در درمان اختلالات عملکرد جنسی موثر بوده و اجازه تزریق محلول دارویی از طریق آن انجام‌پذیر است.

رفیعی با بیان اینکه این دستگاه به دو نمونه خانگی و کلینیکال طراحی شده است، تصریح کرد: مبارزه با بارداری ناخواسته، مدیریت تنظیم خانواده و کنترل جمعیت از کاربردهای آن است.

وی درباره نمونه خانگی دستگاه ضدبارداری‌‌اش گفت: این نمونه به منظور پیشگیری از بارداری، جلوگیری از عفونت‌های منتقله جنسی و درمان بیماری‌های مختلف جنسی بانوان کاربرد دارد.

رفیعی همچنین درباره کاربردهای نمونه کلینیکال این دستگاه نیز اظهار کرد: انجام اعمال جراحی و درمان مختلف تخصصی از جمله سرطان گردن رحم، تورم‌های مختلف، درمان افتادگی رحم و تسهیل زایمان طبیعی کاربرد دارد.

این مخترع جوان تبریزی، مهم‌ترین مزایای بالینی دستگاه درمان اورژانسی آن را در موارد تجاوز به عنف به منظور جلوگیری از بارداری و پیشگیری از ویروس HIV و سایر عفونت‌های منتقله جنس در مراکز درمانی اعلام کرد.

وی تصریح کرد: با استفاده از این دستگاه دیگر هیچ نیازی به روش‌های ضدبارداری موجود و رایج در بازار نیست.

این مخترع تبریزی با اشاره به اینکه این دستگاه گواهی ثبت اختراع دریافت کرده است، افزود: این دستگاه مشابه خارجی نداشته و به تایید گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز رسیده است ضمن آنکه مرکز درمان امام رضا (ع)، دانشکده پرستاری و بیمارستان شفا نیز آن را مورد تایید قرار داده‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه این دستگاه و اختراع را در تاریخ 90.9.23 در مرکز ثبت اختراعات کشور به ثبت رسانده و گواهینامه دریافت کرده است، گفت: برای تحقیقات و اختراع این دستگاه توسط خودش 200 میلیون ریال هزینه کرده است.

رفیعی، درباره ایده اختراع این دستگاه نیز به خبرنگار فارس گفت: براساس آمارها روزانه 910 هزار بچه در دنیا متولد می‌‌شوند که 75 درصد آن بارداری‌های ناخواسته است.

دستگاه رگ‌یاب هوشمند رباتیک

وی در خصوص اختراع دیگر خود اظهار کرد: در برخی از بیماران دسترسی به رگ در بافت‌های بدن سخت و یا غیرممکن بوده و برای مایع درمانی یا تزریق سرم مجبور به انجام عمل جراحی می‌شوند.

رفیعی خاطرنشان کرد: بخش‌هایی از این دستگاه می‌تواند به صورت اتوماتیک و با رعایت اصول و موازین علمی و با فاصله زمانی 30 تا 300 ثانیه، تمام رگ‌های سطحی و عمقی را از اندام‌های بدن پیدا کرده و برای مایع درمانی آماده کند.

رفیعی ادامه داد: بازوی رباتیک این دستگاه پس از پایان همه مراحل نمایان‌سازی عروق توسط سایر آیتم‌های الکترومکانیکی موجود در آن، قادر است سرم یا داروهای وریدی را از طریق عروق به بدن منتقل کند.

وی گفت: این ربات بازو، با سیستم بینایی خاص خود تصاویر داخل فضای عملکردی دستگاه را از طریق دوربین از محیط دریافت و پس از انجام پردازش‌ روی آنها در کامپیوتر،‌ فرامین لازم را برای جابه‌جایی برانول یا سرنگ به محل عروق مورد نظر ارسال می‌کند.

وی اظهار کرد: به این ترتیب دخالت انسان و پرسنل درمانی در این فرآیند به طور کامل حذف شده و کل عملیات حرکت در امتداد بافت مورد نظر توسط بازوی مصنوعی صورت می‌گیرد.

این مخترع جوان با اشاره به اینکه این دستگاه نقش بسیار مهمی در جلوگیری از انتقال عفونت به بیمار یا پرسنل درمانی دارد، افزود: این دستگاه قابلیت استفاده از سنسورهای تشخیص خون عروقی و تشخیص نبض را دارد.

رفیعی، فارغ‌التحصیل فوریت‌های پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همکار این دانشگاه بوده و از سوی سازمان نظام پرستاری به‌عنوان طب اورژانس نمونه آذربایجان‌شرقی در سال 90 انتخاب شده است.

کسب همزمان سه دیپلم افتخار،‌ دو مدال طلا و یک مدال برنز از سلسله همایش‌های بین‌المللی اختراعات استکهلم سوئد و بخارست رومانی و زاگراب کرواسی به‌عنوان مخترع برتر و پایه‌گذار آی وی تراپی (درمان وریدی) الکترومکانیکال رباتیک برای نخستین بار در جهان از افتخارات وی است.

همچنین نسخه غیر رباتیک این دستگاه در همایش اختراعات ژنو فروردین‌ماه سال گذشته مدال نقره و دیپلم افتخار را از آن خود کرد.

این مسابقات 31 فروردین تا سوم اردیبهشت ماه در رقابت با اختراعات منتخب سراسر جهان در ژنو برگزار شد که نتیجه شرکت کنندگان غیر حضوری در این روزها اعلام می شود.

70 داور متخصص بین المللی به برتر شدن این اختراع نظر دادند.

انتهای پیام/ی10

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول