محمدحسن انتظاری امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: مواد غذایی در تسریع پیری در افراد نقش مؤثری دارد به گونهای که کمبودها و زیاد مصرف کردن برخی از گروههای غذایی، علائم پیری را زودتر از سن سالخوردگی نشان میدهد.
وی بیان داشت: برای هر گروه سنی حداقلهای مصرف مواد غذایی تعیین شده است که اگر طبق آن رعایت نشود با فرسودگی زودتر بافتهای بدن مواجه میشویم و علائم پیری زودتر از سن پیری عارض میشود.
رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: به عنوان مثال در صورت کمبود کلسیم و مصرف شیر و جذب ویتامین D یا کمخونی و کمبود آهن با فرسودگی زودتر بافتهای بدن و پیری زودرس مواجه میشویم.
وی ادامه داد: در صورت مصرف حداقل 2 لیوان شیر در روز یا قرار گرفتن یک ربع در مقابل نور مستقیم آفتاب و مصرف سبزیجات حداکثر دو بار در روز یا نیم کیلو میوه در یک روز حتی میوههایی که بیشتر برای آبگیری به کار میرود و قرار دادن گوجه، خیار، کدو و بادمجان در سبد غذایی میتوان از فرسودگی بافتهای بدن جلوگیری کرد.
انتظاری افزود: برخی از بافتهای بدن از جمله سلولهای مغزی و ماهیچهای پس از سن بلوغ تکثیر نمیشوند و تنها تعداد از بافتها مثل مخاط روده و پوست در صورت از بین رفتن ، دوباره جایگزین میشود بنابراین باید در مصرف مواد غذایی خود دقت بیشتری شود.
وی ادامه داد: امروزه به خاطر روند تولید مواد غذایی در کشور و میزان اسانسها و مواد افزودنی که در آن به کار میرود و به دلیل وجود آلودگیهای مختلف که در آب، خاک و هوای ایران است با پدیده پیری زودرس در کشور مواجهیم که باید قبل از اینکه به مرحله بحران برسد از آن پیشگیری کرد.
رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به دنبال مواجه شدن با پدیده کهنسالی در دنیا، سیاسیون جهان به سمت کنترل موالید جمعیتی رفتهاند.
انتهای پیام/خ20/ط4000