اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر کل دفتر سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی:

بالا بودن آمار خودکشی یک چالش جهانی محسوب می‌شود

خبرگزاری فارس: مدیر کل دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این نکته که خودکشی یک چالش جهانی است، گفت: پیشگیری از خودکشی در جامعه یک وظیفه همگانی محسوب می‌شود.

بالا بودن آمار خودکشی یک چالش جهانی محسوب می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، عباسعلی ناصحی بعد از ظهر امروز در همایش خودکشی و رفتارهای مرتبط با آن که در سالن همایش‌های بیمارستان آیت‌الله موسوی زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه جامعه خود را از کسانی که اختلالات روانی دارند، کنار می‌کشد، اظهار داشت: به همین دلیل کسانی که نیاز به گرفتن خدمات درمانی در این مورد را دارند خود از پذیرفتن این خدمات محروم می‌کنند.

وی با بیان اینکه آمارهای اختلالات روانی در جوامع متفاوت است، افزود: اغلب آمارهای ارائه شده در جهان به دلایلی واقعی نیستند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر شیوع بالای اختلالات روانی در جهان تاکید کرد و گفت: جلب توجه جامعه به این اختلالات از ضروریات است.

وی با اشاره به اینکه در گذشته فقط به بیماری‌هایی که منجر به مرگ می‌شدند توجه می‌شد، اضافه کرد: در حال حاضر بیماری‌هایی که موجب بروز ناتوانی در فرد که اختلالات روانی را هم شامل می‌شود، مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است.

ناصحی با بیان اینکه در حال حاضر بیماری‌های خاصی عمر مفید افراد را در جامعه از بین می‌برند، تصریح کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده افسردگی تا دو دهه آینده عامل نخست ناتوان کننده افراد در جامعه خواهد بود.

وی آمار خودکشی در جامعه کنونی جهان را 16 درصد اعلام کرد و گفت: در ایران هم این آمار متوسط یعنی همان 16 درصد است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی  بر ضرورت توجه به صرف هزینه برای مقابله با اختلالات روانی در جامعه تاکید کرد و گفت: اعتبارات باید متناسب با مشکلات هزینه شود.

وی اعتبار در نظر گرفته برای مقابله با اختلالات روانی در ایران را سه درصد بودجه بهداشت و درمان اعلام کرد و گفت: اگر مسئولان در صدد کاهش آمار اختلالات روانی هستند باید به اندازه شیوع آن هزینه کنند و گرنه آمار مبتلایان افزایش خواهد یافت.

ناصحی مسمومیت‌های دارویی را از شایع‌ترین روش‌های خودکشی در ایران عنوان کرد و گفت: خوردن سموم، مواد شیمیایی، خودسوزی، حلق‌آویز کردن، بریدن رگ، سقوط از بلندی و اصابت گلوله به ترتیب دیگر روش‌های به کار رفته برای خودکشی در ایران است.

وی بالا رفتن آمار خودکشی را نشانگر بیماری جامعه عنوان کرد و تصریح کرد: خودکشی عوارض بدی برای خانواده داشته و بار بیماری و اجتماعی را در جامعه افزایش می‌دهد.

مدیر کل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تحقیقات انجام شده در سال 85 گفت: بر اساس نتایج تحقیقات به دست آمده در این سال به طور میانگین خودکشی پنجمین عامل از دست رفتن عمر در ایران محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر این نکته که خودکشی یک چالش جهانی است، افزود: پیشگیری از خودکشی در جامعه یک وظیفه همگانی محسوب می‌شود.

ناصحی با اشاره به اینکه همه موارد خودکشی قابلیت پیشگیری دارند، تصریح کرد: با رعایت اصول آموزشی، غربالگری، محدودیت ایجاد کردن در دسترسی به ابزارهای کشنده، درمان افراد در معرض خطر مانند افسردگی، ارائه رهنمودهای کاربردی از رسانه‌ها و سایر مداخلات مبتنی بر جامعه و مشکلات بر گرفته از مطالعات میدانی با محوریت ویژگی‌های محلی و بومی می‌توان آمار خودکشی را در جامعه کاهش داد.

وی طراحی برای ثبت هماهنگ آمار خودکشی‌ها، طراحی نرم افزار خودکشی در پورتال، تهیه برنامه کشوری پیشگیری از خودکشی و اجرای برنامه‌های پیشگیری از خودکشی را از جمله اقدامات در دست اجرای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد.

انتهای پیام/ی20

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول